Το skincare λάθος που οι περισσότερες γυναίκες κάνουν, αλλά ελάχιστες γνωρίζουν

Δημοσιεύθηκε 7 Ιουλίου, 2022

Όπως σίγουρα γνωρίζεις το σχολαστικό ντεμακιγιάζ αποτελεί το Α και το Ω για τη διατήρηση μιας υγιούς και λαμπερής όψης. Αυτό που δεν ξέρεις όμως είναι πως ακόμα κι αν ακολουθείς μια ρουτίνα διπλού καθαρισμού, ίσως κάνεις ένα πολύ σημαντικό λάθος, που προκαλεί ανεπανόρθωτη βλάβη στην επιδερμίδα σου.

Το skincare λάθος που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πόσες φορές στην προσπάθειά σου να αφαιρέσεις την επίμονη, αδιάβροχη μάσκαρα ή το long lasting κραγιόν έχεις τρίψει με μανία τα μάτια και τα χείλη σου; Ε λοιπόν το να μη ξεβάφεσαι με το σωστό τρόπο μπορεί να είναι εξίσου καταστροφικό με το να μην κάνεις καλό ντεμακιγιάζ.

Το δέρμα γύρω από τα μάτια και τα χείλη είναι τέσσερις φορές πιο
λεπτό και λιγότερο προστατευμένο, μιας και το υδρολιπιδικό του φιλμ έχει χαμηλά επίπεδα σμήγματος. Το επαναλαμβανόμενο λοιπόν τρίψιμο και άλλες σκληρές κινήσεις ενδέχεται να προκαλέσουν ερυθρότητα, σημάδια ή και απώλεια βλεφαρίδων που αποδυναμώνουν ακόμη περισσότερο το ευαίσθητο δέρμα της περιοχής των ματιών και των χειλιών. Σαν να μην έφτανε αυτό, με τις έντονες κινήσεις κατά τη διάρκεια του ντεμακιγιάζ ενθαρρύνεται η δημιουργία λεπτών γραμμών, ενώ διαταράσσεται ο δερματικός φραγμός, οδηγώντας σε φλεγμονές και ερεθισμούς.

Η λύση

Για να αποφύγεις όλα τα παραπάνω, πρέπει να επιλέξεις ένα κατάλληλο προϊόν, που θα απομακρύνει αποτελεσματικά τις χρωστικές και λιπαρές ουσίες, σε ένα βήμα, χωρίς τρίψιμο, όπως το Sensibio H2O Eye της Bioderma.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram