Το σημερινό doodle της Google τιμά όλες τις γυναίκες

Δημοσιεύθηκε 8 Μαρτίου, 2023

Το σημερινό doodle της Google τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζοντας τους πολλούς τρόπους με τους οποίους οι γυναίκες υποστηρίζουν η μία την άλλη σε κάθε πτυχή της ζωής.

Τα σκίτσα που συνθέτουν κάθε γράμμα της λέξης «Google» επισημαίνουν μόνο μερικούς από τους πολλούς τομείς στους οποίους οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο υποστηρίζουν η μία την άλλη ώστε να προχωρήσουν και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι γυναίκες σε θέσεις επιρροής που υποστηρίζουν την πρόοδο σε θέματα κεντρικά για τη ζωή των γυναικών παντού. Οι γυναίκες που ενώνονται για να εξερευνήσουν, να μάθουν και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Οι γυναίκες που είναι πρωταρχικοί φροντιστές ανθρώπων σε κάθε κύκλο ζωής και υποστηρίζονται μεταξύ τους στη μητρότητα.

Η Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών.

international womens day 2023

Ενώ η πρώτη τήρηση της Ημέρας της Γυναίκας πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1909 στη Νέα Υόρκη, η 8η Μαρτίου προτάθηκε από τη Διεθνή Διάσκεψη Γυναικών του 1910 ώστε να καθιερωθεί μια «Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας». Αφού οι γυναίκες κέρδισαν το δικαίωμα ψήφου στη Σοβιετική Ρωσία το 1917, η 8η Μαρτίου καθιερώθηκε ως εθνική αργία εκεί. Την εποχή εκείνη εορταζόταν κατά κύριο λόγο από το σοσιαλιστικό κίνημα και τις κομμουνιστικές χώρες μέχρι την υιοθέτησή της το 1975 από τα Ηνωμένα Έθνη.

Η πρώτη τήρηση της «Ημέρας της Γυναίκας», ονομαζόταν «Εθνική Ημέρα της Γυναίκας» και πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου του 1909 στη Νέα Υόρκη, όπου διοργανώθηκε από το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αμερικής κατόπιν εισήγησης της Τερεζα Μαλκίελ. Αν και υπήρξαν ισχυρισμοί ότι η μέρα γιόρταζε την διαμαρτυρία των εργατριών στην κατασκευή ενδυμάτων στην Νέα Υόρκη στις 8 Μαρτίου του 1857, οι ερευνητές τους καταρρίπτουν ως μύθο.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram