Τι σημαίνουν το C και το T στο self test

Δημοσιεύθηκε 10 Ιανουαρίου, 2022

Το self test μπήκε στην καθημερινότητά μας στην πορεία της πανδημίας, καθώς αποτελεί έναν γρήγορο και σχετικά πιο οικονομικό τρόπο για να δούμε να έχουμε νοσήσει από τον κορονοϊό. Ουσιαστικά πρόκειται για rapid test, δηλαδή γρήγορο τεστ αντιγόνου, που μπορεί κανείς να πραγματοποιήσει χωρίς την παρουσία ενός υγειονομικού στο σπίτι.

Ο συχνός έλεγχος με self test συμβάλλει στον εντοπισμό κρουσμάτων. Πολλά άτομα με κορονοϊό μπορεί να έχουν ήπια ή ακόμα και καθόλου συμπτώματα, ωστόσο μπορούν να διασπείρουν τον ιό και να μολύνουν άλλα άτομα στο εργασιακό και όχι μόνο περιβάλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πιθανότερο είναι ότι μέχρι τώρα θα έχεις υποβληθεί κι εσύ στην αυτοεξέταση με self test. Το αποτέλεσμα είναι θετικό όταν εμφανίζονται δύο κόκκινες γραμμές. Μία κόκκινη γραμμή εμφανίζεται στο C και μία γραμμή στο T. Αρνητικό είναι όταν εμφανίζεται μόνο μία κόκκινη γραμμή στο C και καμία στο T. Το τεστ είναι άκυρο όταν δεν εμφανίζεται καμία κόκκινη γραμμή στο C.

Το γράμμα C σημαίνει Control (περιοχή ελέγχου) και το T είναι Test (περιοχή δοκιμής). Όταν, λοιπόν η γραμμή είναι στο C, αυτό σημαίνει ότι ο ιός δεν εντοπίστηκε.

Τέλος, το S που βλέπεις στο κάτω μέρος του τεστ, αντιπροσωπεύει το Sample και είναι η ειδική υποδοχή δείγματος – εκεί δηλαδή που μεταφέρεις τις σταγόνες δείγματος.

Αν θεωρείς ότι δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις το self test με επιτυχία, οι ειδικοί επισημαίνουν να επισκεφτείς ένα φαρμακείο, ένα διαγνωστικό κέντρο ή ένα σημείο της επικράτειας στο οποίο ο ΕΟΔΥ διενεργεί καθημερινά δωρεάν διαγνωστικά τεστ, προκειμένου να είσαι σίγουρος για την εγκυρότητα του αποτελέσματος.

Τέλος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα self-testing.gov, αν υποβληθείς σε οικιακό τεστ και βρεθείς θετικός στον κορονοϊό, μπορείς να υποβληθείς σε νέο τεστ προς επιβεβαίωση του πρώτου, εντός των επόμενων 24 ωρών.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram