Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Vegan σοκολατάκια

Δημοσιεύθηκε 8 Φεβρουαρίου, 2022

Υλικά
120 γρ. βούτυρο κακάο
40 γρ. ελαιόλαδο
80 γρ. σιρόπι σφενδάμου
100 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το βούτυρο κακάο και το βάζουμε σε ένα πυρίμαχο μπολ μαζί με το ελαιόλαδο. 
Μεταφέρουμε το μπολ σε μπεν μαρί και αφήνουμε για 1 λεπτό μέχρι να λιώσει το βούτυρο κακάο. 
Μόλις λιώσει, προσθέτουμε το σιρόπι σφενδάμου, το κακάο και το αλάτι. 
Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε ένα λείο και γυαλιστερό μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμες σιλικόνης της αρεσκείας μας και μεταφέρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ώστε να σφίξουν καλά τα σοκολατάκια. 
Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Διατηρούμε στο ψυγείο κλεισμένα αεροστεγώς για περίπου 1 μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πηγή: akispetretzikis.com

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram