Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Vegan μπάρες λεμονιού

Δημοσιεύθηκε 8 Ιουνίου, 2022

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση
220 γρ. μαργαρίνη
1 πρέζα αλάτι
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την κρέμα
500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
400 γρ. χυμό λεμονιού, φρέσκο
600 γρ. κρέμα καρύδας, σε κονσέρβα
100 γρ. κορν φλάουρ
1/2 κ.σ. κίτρινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη βάση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο C στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαργαρίνη, το αλάτι, τη ζάχαρη και το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σε ένα ταψάκι 25x32 εκ. απλώνουμε μια λαδόκολλα και απλώνουμε όλο το μείγμα της βάσης.
Ψήνουμε για 25 λεπτά.

Για την κρέμα
Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού, την κρέμα καρύδας, το κορν φλάουρ και μεταφέρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Βάζουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να δέσει και πάρει μια βράση.

Αφαιρούμε τη βάση από τον φούρνο, απλώνουμε τη ζεστή κρέμα και ψήνουμε ξανά για επιπλέον 15 λεπτά. Όταν βγάλουμε από τον φούρνο θα είναι ακόμα ρευστό το μείγμα.
Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει και μεταφέρουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να δέσει η κρέμα.
Κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε με ινδοκάρυδο.

Πηγή: akispetretzikis.com

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram