ΥΛΙΚΑ
500 γρ. κοτόπουλο, φιλέτο μπούτι ή στήθος
250 γρ. κριθαράκι, ολικής
4 κ.σ. ελαιόλαδο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
80 γρ. λευκό κρασί
2 ντομάτες, 500 γρ.
600 γρ. νερό
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
ανθότυρο
πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μεταφέρουμε το κοτόπουλο.
Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα σε όλες τις πλευρές του.
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Λιώνουμε το σκόρδο με την πλαϊνή πλευρά ενός μαχαιριού, το μεταφέρουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε.
Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε το κριθαράκι, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανθότυρο και πιπέρι.
Πηγή: akisptretzikis.com