Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Χοιρινό κρασάτο με πρασοσέλινο

Δημοσιεύθηκε 2 Ιανουαρίου, 2022

Τόσο παραδοσιακό, όσο και νόστιμο πιάτο. Πάμε να το ετοιμάσουμε!

Υλικά Συνταγής

  • 1½ κιλό χοιρινό από μπούτι κομμένο σε μερίδες
  • 1½ κιλό πράσα κομμένα σε κομμάτια των 5 εκ.
  • 1 μάτσο σέλινο
  • 1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
  • 1 συσκευασία (400 γραμ.) ντοματάκια κονκασέ
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για το χοιρινό με πράσα και σέλινο,

  • στεγνώνουμε το κρέας σε απορροφητικό χαρτί.
  • Καθαρίζουμε και πλένουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
  • Καθαρίζουμε και πλένουμε το σέλινο και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τις μερίδες κρέατος απ’ όλες τις πλευρές για 6-7′.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και σκεπάζουμε τη κατσαρόλα.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 45΄, μέχρι σχεδόν το χοιρινό κρασάτο να είναι έτοιμο.
  • Τότε, προσθέτουμε τα πράσα σε κομμάτια, τα ντοματάκια και το σέλινο.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Συνεχίζουμε το μαγείρεμα του φαγητού για περίπου μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά το χοιρινό και να μείνει με λίγη, αλλά μελωμένη σάλτσα.

Όσο πιο σιγά μαγειρεύεις το κρέας και όσο περισσότερη ώρα το αφήνεις να σιγοβράσει, τόσο πιο μαλακό θα γίνει στο τέλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορείτε να προσθέσετε μέσα καρότο και πατάτες.

Αν θέλετε να μαγειρέψετε το χοιρινό πρασοσέλινο στη χύτρα, αφήστε για 25′ το κρέας να μαλακώσει, προσθέστε τα λαχανικά και συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά στη χύτρα.

Πηγή: argiro.gr

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram