Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Φέτα ψητή με ντοματίνια και ελιές

Δημοσιεύθηκε 2 Αυγούστου, 2023

ΥΛΙΚΑ

60 γρ. ντοματίνια
20 γρ. ελιές, σε ροδέλες
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
1/2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ρίγανη
2 κ.γ. ελαιόλαδο
πιπέρι ,
300 γρ. φέτα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το σερβίρισμα
μαϊντανό, ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 240°C στο γκριλ.
Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τις ελιές , το σκόρδο, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο και το πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Τοποθετούμε τη φέτα σε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου και προσθέτουμε από πάνω το μείγμα με τα ντοματίνια.

Ανασηκώνουμε τις άκρες από το αλουμινόχαρτο ώστε να δημιουργήσουμε μια "φωλιά" για τη φέτα και να μην τρέξουν τα ζουμιά της έξω κατά το ψήσιμο.
Μεταφέρουμε το αλουμινόχαρτο με τη φέτα στον φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά.
Αφαιρούμε τη φέτα από τον φούρνο.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram