Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Τηγανητό ρύζι

Δημοσιεύθηκε 11 Ιανουαρίου, 2022

Υλικά

1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 σκ. σκόρδο
1 αβγό
100 γρ. αρακά, κτψ
200 γρ. ρύζι καρολίνα, μαγειρεμένο, που έχει περισσέψει
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
πιπέρι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα γουόκ σε μέτρια φωτιά. 
Κόβουμε το καρότο σε μικρά κυβάκια, το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, το φρέσκο κρεμμυδάκι σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
Σοτάρουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
Σπάμε προσεκτικά το αβγό μέσα στο γουόκ και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα μέχρι να διαλυθεί, για 1-2 λεπτά. 

Προσθέτουμε τον αρακά, το ρύζι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, και ανακατεύουμε με την κουτάλα, για ακόμα 1-2 λεπτά.
Σβήνουμε με τη σόγια σος, προσθέτουμε το πιπέρι, και ανακατεύουμε.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram