Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Σαλάτα Caesar με κοτόπουλο πανέ

Δημοσιεύθηκε 21 Μαΐου, 2022

Για το dressing
10 αντζούγιες
1/3 σκ. σκόρδο
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
100 γρ. μαγιονέζα
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
50 γρ. παρμεζάνα
Για το κοτόπουλο
1 αβγό
1 κ.σ. μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
60 γρ. πάνκο
400 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
300 ml σπορέλαιο
Για τη σύνθεση
200 γρ. iceberg
150 γρ. κρουτόν
30 γρ. παρμεζάνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Για το dressing
Στον πολυκόφτη βάζουμε τις αντζούγιες, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού και χτυπάμε καλά για να διαλυθούν καλά τα υλικά και έχουμε μια σφιχτή σάλτσα.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το μείγμα από τον πολυκόφτη, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Αφήνουμε στην άκρη.
Για το κοτόπουλο
Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αβγό, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια πάστα. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το πάνκο και αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε στο μπολ με το μείγμα του παναρίσματος. Ανακατεύουμε πολύ καλά για να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους.
Μεταφέρουμε στο μπολ με το πάνκο και στη συνέχεια τηγανίζουμε για 8-10 λεπτά για να πάρει χρώμα και να ψηθεί καλά μέχρι μέσα το κοτόπουλο.
Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Για τη σαλάτα
Κόβουμε το iceberg σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στο μπολ σερβιρίσματος.
Βάζουμε το μισό dressing και ανακατεύουμε.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε φέτες και τα βάζουμε στο μπολ με τη σαλάτα.
Προσθέτουμε τα κρουτόν, την παρμεζάνα και σερβίρουμε.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram