Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Σαλάτα με ψητά παντζάρια, λαχανάκια και καρότα

Δημοσιεύθηκε 16 Φεβρουαρίου, 2022

Υλικά
5 καρότα
4 παντζάρια
80 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
2 κ.σ. θυμάρι
2 σκ. σκόρδο
500 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. μέλι100 γρ. γκοργκοντζόλα
2 κ.σ. καρυδόψιχα

Για το σερβίρισμα
θυμάρι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 210οC στον αέρα.
Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες πάχους 1 εκ. και τα παντζάρια σε λεπτές κυδωνάτες φέτες.
Απλώνουμε τα λαχανικά σε ένα ταψί διαστάσεων 30x40 εκ., τα αλείφουμε με το μισό ελαιόλαδο, τα αλατοπιπερώνουμε, και τα πασπαλίζουμε με το θυμάρι.
Προσθέτουμε στο ταψί τις σκελίδες του σκόρδου, ελαφρώς σπασμένες.
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε τα λαχανικά για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Κόβουμε το κοτσανάκι από τα λαχανάκια Βρυξελλών και αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα, αν είναι μαραμένα.

Κόβουμε τα λαχανάκια στη μέση, τα αλατοπιπερώνουμε, και τα ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα λαχανάκια σε δύο δόσεις για περίπου 1 λεπτό μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, και ρίχνουμε τα λαχανάκια στο ταψί μαζί με το βούτυρο και το μέλι.
Ανακατεύουμε και ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά ακόμα.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με θυμάρι, την γκοργκοντζόλα σπασμένη σε κομμάτια και την καρυδόψιχα.
Σερβίρουμε.

Πηγή:akispetretzikis.com

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram