ΥΛΙΚΑ
2 στικ σέλερι
2 καρότα
4 ραπανάκια
20 γρ. ξίδι, λευκό
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
αλάτι
πιπέρι
20 γρ. αγγουράκι τουρσί
1 κ.σ. κέτσαπ
60-80 γρ. μαγιονέζα
Για το σερβίρισμα
ψωμί
ελαιόλαδο
ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το σέλερι, τα καρότα και τα ραπανάκια σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το ξίδι, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε με τα χέρια μας πιέζοντας ελαφρά.
Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1- 1 ½ ώρα να μαριναριστούν. Μπορούμε να αφήσουμε και ολόκληρο το βράδυ.
Μεταφέρουμε τα λαχανικά σε πετσέτα και πιέζουμε, πάνω από ένα μπολ, για να φύγει η περιττή υγρασία. Εναλλακτικά, πιέζουμε σε δόσεις με τα χέρια μας.
Βάζουμε τα λαχανικά στο μπολ σερβιρίσματος και προσθέτουμε το αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο, την κέτσαπ, τη μαγιονέζα, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Κόβουμε το ψωμί σε φέτες και τις βάζουμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ψήνουμε 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρουμε τη σαλάτα με το ψωμί και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Πηγή: akispetretzikis.com