Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Ρυζόγαλο

Δημοσιεύθηκε 10 Ιανουαρίου, 2022

Το αγαπημένο ρυζόγαλο με την πλούσια -σε αρώματα- κανέλα, όπως το τρώγαμε όταν ήμασταν παιδιά! Εύκολη συνταγή αλλά πάντα μοναδική.

Υλικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

250 γρ. ρύζι γλασέ
500 ml νερό
500 ml γάλα, 3,5%
400 ml κρέμα γάλακτος 35%
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
6 κάρδαμο (κακουλέ), σε κόκκους
2 στικ κανέλας
κανέλα, σε σκόνη, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το ρύζι γλασέ, το νερό, το γάλα και την κρέμα γάλακτος.
Προσθέτουμε στο μηχάνημα με τα μαχαίρια τη ζάχαρη και 6 κόκκους κάρδαμο.
Χτυπάμε για 1 λεπτό μέχρι να αναμειχθούν και να διαλυθούν οι κόκκοι.
Αν δεν έχουμε κάρδαμο βάζουμε κατευθείαν μέσα στην κατσαρόλα 1 λοβό βανίλιας και τους σπόρους του.
Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τη σκόνη κάρδαμου.

Προσθέτουμε 2 στικ κανέλας.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και φέρνουμε σε βρασμό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Είναι σημαντικό να ανακατεύετε συνέχεια για να μην κάψει το γάλα ή για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας.
Με το που πάρει βράση το μείγμα μας χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή.
Όσο περισσότερο ανακατεύουμε τόσο πιο πολύ θα χυλώσει.

Μόλις το ρύζι ξεκινήσει να πήζει, αφήνουμε την κατσαρόλα στην άκρη, βάζουμε ένα καπάκι και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
Είτε το σερβίρουμε ζεστό είτε το βάζουμε στα μπολάκια και στο ψυγείο.
Για να σερβίρουμε το ρυζόγαλο με τον ελληνικό παραδοσιακό τρόπο, πασπαλίζουμε το ρυζόγαλο με μπολική κανέλα από πάνω.

Πηγή: akispetretzikis.com

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram