Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Ρολά με λιαστή ντομάτα

Δημοσιεύθηκε 28 Απριλίου, 2022

ΥΛΙΚΑ

1 κ.γ. ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκ. σκόρδο
100 γρ. σπανάκι
50 γρ. λιαστές ντομάτες
1 κλ. βασιλικό, τα φύλλα του
200 γρ. τυρί κρέμα
20 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
2 τορτίγιες, μεγάλες
Για το σερβίρισμα
σπανάκι baby

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.

Ρίχνουμε στο τηγάνι το σπανάκι μαζί με τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μειωθεί ο όγκος του σπανακιού. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά για 10 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τα φύλλα βασιλικού και τα βάζουμε στο μπολ με το σπανάκι, μαζί με το τυρί κρέμα, την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι.

Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βάζουμε τις τορτίγιες στον πάγκο εργασίας και με ένα κουτάλι μοιράζουμε τη γέμιση και την απλώνουμε, ώστε να καλυφθούν τα ⅔ της επιφάνειας της καθεμιάς.
Τυλίγουμε προς τα μέσα τις δύο απέναντι άκρες και ρολάρουμε την κάθε τορτίγια από την κοντινή μας πλευρά προς τη μακρινή.

Τις βάζουμε στο ψυγείο με την ένωση προς τα κάτω και τις αφήνουμε έως ότου σφίξει η γέμιση για περίπου 15 λεπτά.
Κόβουμε τις τορτίγιες σε μικρές φέτες πάχους 2 εκ. Κάθε τορτίγια βγάζει τουλάχιστον 6-8 ρολάκια.
Σερβίρουμε με σπανάκι baby.

Πηγη: akispetretzikis.com

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram