Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Πεντανόστιμα gluten-free brownies

Δημοσιεύθηκε 20 Μαΐου, 2022

Η gluten-free συνταγή αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη, ενώ αυτά τα brownies θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.

Υλικά:

  • 3/4 φλιτζανιού βούτυρο αμυγδάλου
  • 1/3 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 3/4 φλιτζανιού αλεύρι αμυγδάλου
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι καρύδας
  • 1/3 φλιτζάνι σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 φλιτζάνι vegan γάλα
  • 1/4 φλιτζάνι κομματάκια μαύρης σοκολάτας

Για την κορυφή:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • Κακάο nibs
  • Βούτυρο αμυγδάλου
    *και τα δύο είναι προαιρετικά

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180° C και στρώνεις το ταψί σου με λαδόκολλα.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύεις τα υγρά υλικά μέχρι να ενωθούν.
  3. Προσθέτεις τα στερεά υλικά σου και ανακατεύεις μέχρι το μείγμα να γίνει ζύμη.
  4. Μεταφέρεις τη ζύμη στο ταψί και την απλώμνεις ομοιόμορφα. Ψήνεις στους 180° C για 20-25 λεπτά.
  5. Κόβεις σε τετράγωνα και αφήνεις να κρυώσει.
  6. Προσθέτεις στην κορυφή τα κακάο nibs και το βούτυρο αμυγδάλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram