Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Νηστίσιμα ντόνατ

Δημοσιεύθηκε 10 Μαρτίου, 2022

Τα ντόνατ είναι αφράτα, γλυκά, λαχταριστά. Τα παιδιά τα λατρεύουν και επειδή ως γνωστόν κάθε τι σπιτικό είναι πάντα πιο υγιεινό, βρήκαμε μία από τις πιο εύκολες συνταγές και μάλιστα κατάλληλη και για την περίοδο της νηστείας.

Η παρακάτω συνταγή δεν περιέχει αυγά, βούτυρο και γάλα και το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι (240 ml) ζεστό νερό
  • ¼ φλιτζάνι (50 γραμμάρια) ζάχαρη
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • ¼ φλιτζάνι (60 ml) ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
  • 350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για την επικάλυψη:

  • Ζάχαρη
  • Μαύρη σοκολάτα

Διαδικασία:

Σε ένα μπολ βάλτε το ζεστό νερό, τη ζάχαρη, την ξερή μαγιά και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέστε το ηλιέλαιο, το αλεύρι, το αλάτι και ανακατέψτε με μία σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ζυμώστε για περίπου πέντε λεπτά, πατώντας την ζύμη προς τα κάτω και προς τα έξω.

Σχηματίστε με τη ζύμη μία μπάλα και βάλτε την σε μπολ το οποίο πρώτα θα έχετε αλείψει με λάδι. Σκεπάστε το μπολ με μία πετσέτα και αφήστε την ζύμη να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί. Ανοίξτε τη ζύμη με τα χέρια και μοιράστηκε την σε έξι με εφτά κομμάτια. Κάντε τα κομμάτια μπαλίτσες και πιέστε της. Με ένα κουπάτ κάντε μία τρύπα στη μέση.

Τηγανίστε τα ντονατάκια σε ηλιέλαιο μέχρι να η ζύμη να γίνει χρυσαφί στο εξωτερικό τους.

Για επικάλυψη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζάχαρη, κανέλα ή και μαύρη σοκολάτα.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram