Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Μπρουσκέτες με γαρίδες

Δημοσιεύθηκε 17 Ιουλίου, 2022

ΥΛΙΚΑ

150 γρ. γαλλική μπαγκέτα
150 γρ. τυρί κρέμα
1/2 κ.γ. κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
1 πορτοκάλι
12 γαρίδες, καθαρισμένες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
60-80 γρ. βούτυρο
250 γρ. μοτσαρέλα
Για το σερβίρισμα
άνηθο, ψιλοκομμένο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τη μπαγκέτα σε 12 φέτες.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, το σαφράν και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.
Κόβουμε τις δύο άκρες του πορτοκαλιού και έπειτα στη μέση, κατά μήκος των κεντρικών ινών. Αφαιρούμε τη σάρκα του με ένα κοφτερό μαχαίρι, ανάμεσα στις ίνες, και κόβουμε λεπτές φέτες.

Ραντίζουμε τις γαρίδες με το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί.
Σοτάρουμε τις γαρίδες μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές, για περίπου 30'' την κάθε πλευρά.

Αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι, τις βάζουμε σε ένα πιάτο και τις αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τις χρειαστούμε.
Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο και φρυγανίζουμε το ψωμί μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
Απλώνουμε τις φέτες στον πάγκο εργασίας και αλείφουμε τη μια πλευρά με το μείγμα του τυριού.
Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε φέτες και τις μοιράζουμε πάνω στις φέτες. Τοποθετούμε τις γαρίδες και τις φέτες πορτοκαλιού.
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρουμε.

Πηγή:akispetretzikis.com

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram