Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Μπριζόλα με σάλτσα μήλου

Δημοσιεύθηκε 21 Δεκεμβρίου, 2021

Το κρύο είναι τσουχτερό σήμερα και -ως γνωστόν- ανοίγει την όρεξη. Θα φτιάξεις, λοιπόν το κατάλληλο φαγητό

Υλικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τη σάλτσα
-2 μήλα, καθαρισμένα, χωρίς κουκούτσια και κομμένα σε κύβους 1 εκ.
-1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-100 γρ. σταφίδες, λευκές
-80 γρ. ξίδι
-50 γρ. ζάχαρη καστανή
-1/2 γρ. τζίντζερ, τριμμένο
-1/4 κ.γ. κύμινο, τριμμένο πιπέρι καγιέν
-αλάτι πιπέρι

Για τις μπριζόλες
-4 μπριζόλες χοιρινές, με το κόκαλο, πάχους 2-3 εκ. η καθεμία
-120 γρ. χυμό πορτοκαλιού
-2 κ.γ. σάλτσα σόγιας
-1 κ.γ. αλάτι
-3/4 κ.γ. πιπέρι
-ρίγανη, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα μήλου
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε ένα μπολ.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε γυάλινο μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο.

Για τις μπριζόλες

Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις μπριζόλες σε πολλά σημεία, σε κάθε πλευρά.
Τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τον χυμό πορτοκαλιού και τη σόγια σως.
Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Αφαιρούμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα (την οποία πετάμε), προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, και τις σοτάρουμε σε μια γκριλιέρα.Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε τις μπριζόλες σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
Τις γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, απλώνουμε 100 γρ. από τη σάλτσα στην επιφάνειά τους, και τις ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά με κλειστό καπάκι.
Τις αποσύρουμε από τη φωτιά και τις αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά.
Σερβίρουμε με επιπλέον σάλτσα και φρέσκια ρίγανη.

Πηγή: akispetretzikis.com

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram