ΥΛΙΚΑ
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 πιπεριές τσίλι, μικρές, προαιρετικά
1 σκ. σκόρδο
400 γρ. κρέμα καρύδας
2 κ.σ. γεμάτες κάρι
αλάτι
πιπέρι
750 γρ. μπάμιες Αλεξανδρινές, κατεψυγμένες
Για το σερβίρισμα
ρύζι μπασμάτι
κόλιανδρο, φρέσκο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει.
Χοντροκόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το κρεμμύδι, το ρίχνουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές τσίλι και το σκόρδο, τα ρίχνουμε στο τηγάνι, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμη 1-2 λεπτά.
Ρίχνουμε την κρέμα καρύδας, το κάρι, το αλάτι, το πιπέρι και τις μπάμιες, και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Κλείνουμε το τηγάνι με το καπάκι του, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια, και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι μπάμιες.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, και σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και φρέσκο κόλιανδρο.