Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Λεμονόκρεμα

Δημοσιεύθηκε 28 Ιουλίου, 2022

ΥΛΙΚΑ

3 αβγά, μεσαία
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. χυμό λεμονιού
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
150 γρ. βούτυρο, λιωμένο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα αβγά, τη ζάχαρη, τον χυμό λεμόνι, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από τα λεμόνια, και μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά.
Ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα χειρός για 3-4 λεπτά μέχρι να δέσει η κρέμα.

Μεταφέρουμε σε δοσομετρικό δοχείο, προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, και χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να διαλυθεί το βούτυρο.
Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 1 ώρα.
Σερβίρουμε σε cupcakes, muffins και τάρτες.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram