ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
250 γρ. νερό, χλιαρό
8 γρ. μαγιά ξηρή
1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
50 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. ρίγανη
Για τη σύνθεση
100 γρ. ελαιόλαδο
2 σκ. σκόρδο
1 κρεμμύδι
700 γρ. ντομάτες
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 κ.γ. ξίδι
Για το σερβίρισμα
σπανάκι baby
ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Ιδανικά, αφήνουμε το μείγμα 5-10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη, και χτυπάμε με τον γάντζο σε δυνατή ταχύτητα για 5-8 λεπτά μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
Μεταφέρουμε σε λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. Θα χρειαστεί από 30-90 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Σε ένα στρογγυλό ταψί 32 εκ. απλώνουμε τα 50 γρ. ελαιόλαδο και βάζουμε τη ζύμη ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα και κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και τις ντομάτες σε μεγάλα κομμάτια, και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, τη ζάχαρη και το ξίδι, και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε όλα τα λαχανικά πάνω από τη ζύμη στο ταψί και ψήνουμε για 60 λεπτά.
Σερβίρουμε με το σπανάκι και ελαιόλαδο.