Θρεπτική, με μπόλικα λαχανικά, η κοτόσουπα με ντομάτα είναι ότι πρέπει για να μας ζεστάνει τις κρύες μέρες ή νύχτες του χειμώνα. Για να τη φτιάξουμε,
Υλικά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πράσο
1 καρότο
1/2 σελινόριζα
1 γλυκοπατάτα κόκκινη
1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. δυόσμο αποξηραμένο
Αλάτι
Πιπέρι
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
1 φλ
τραχανά ή κριθαράκι ή άλλο μικρό ζυμαρικό
Για το σερβίρισμα
δυόσμο φρέσκο
λεμόνι
γιαούρτι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα λαχανικά.
- Ψιλοκόβουμε το πράσο και το καρότο.
- Κόβουμε σε καρέ την σελινόριζα και τη γλυκοπατάτα.
- Ζεσταίνουμε σε μεσαία κατσαρόλα το ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε το πράσο, την σελινόριζα και το καρότο για 3′, σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τη γλυκοπατάτα.
- Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για 1′ τρίβοντας την κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τα φιλέτα κοτόπουλου ολόκληρα.
- Προσθέτουμε 1-1/2 λίτρο νερό ή ζωμό.
- Βράζουμε τη σούπα για 20′ σε μέτρια φωτιά.
- Αφαιρούμε το κοτόπουλο σε πιατέλα.
- Το ψιλοκόβουμε ή το μαδάμε με τα δάχτυλα σε ίνες. Το κρατάμε στην άκρη ζεστό.
- Προσθέτουμε το πιπέρι, το αλάτι, την πάπρικα και τον ξερό δυόσμο.
- Προσθέτουμε τον τραχανά.
- Σιγοβράζουμε για 10′.
- Τέλος, ξαναρίχνουμε το κοτόπουλο στην σούπα και σιγοβράζουμε για 5.
- Σερβίρουμε καυτή τη σούπα με κοτόπουλο και ντομάτα σε βαθειά μπολ.
- Γαρνίρουμε με λίγο φρέσκο δυόσμο και λεμόνι.
- Σερβίρουμε με μια κουταλιά γιαούρτι.
Η κοτόσουπα με λαχανικά είναι μία πολύ γευστική σούπα. Γίνεται με χειμωνιάτικα λαχανικά και είναι γεμάτη θρεπτικά συστατικά!
Πηγή:argiro.gr