Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Κοτόσουπα με λαχανικά

Δημοσιεύθηκε 29 Δεκεμβρίου, 2021

Θρεπτική, με μπόλικα λαχανικά, η κοτόσουπα με ντομάτα είναι ότι πρέπει για να μας ζεστάνει τις κρύες μέρες ή νύχτες του χειμώνα. Για να τη φτιάξουμε,

Υλικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 πράσο

1 καρότο

1/2 σελινόριζα

1 γλυκοπατάτα κόκκινη

1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας

1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά

1 κ.γ. δυόσμο αποξηραμένο

Αλάτι

Πιπέρι

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου

1 φλ

τραχανά ή κριθαράκι ή άλλο μικρό ζυμαρικό

Για το σερβίρισμα

δυόσμο φρέσκο

λεμόνι

γιαούρτι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τα λαχανικά.
  • Ψιλοκόβουμε το πράσο και το καρότο.
  • Κόβουμε σε καρέ την σελινόριζα και τη γλυκοπατάτα.
  • Ζεσταίνουμε σε μεσαία κατσαρόλα το ελαιόλαδο.
  • Σοτάρουμε το πράσο, την σελινόριζα και το καρότο για 3′, σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε τη γλυκοπατάτα.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για 1′ τρίβοντας την κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε τα φιλέτα κοτόπουλου ολόκληρα.
  • Προσθέτουμε 1-1/2 λίτρο νερό ή ζωμό.
  • Βράζουμε τη σούπα για 20′ σε μέτρια φωτιά.
  • Αφαιρούμε το κοτόπουλο σε πιατέλα.
  • Το ψιλοκόβουμε ή το μαδάμε με τα δάχτυλα σε ίνες. Το κρατάμε στην άκρη ζεστό.
  • Προσθέτουμε το πιπέρι, το αλάτι, την πάπρικα και τον ξερό δυόσμο.
  • Προσθέτουμε τον τραχανά.
  • Σιγοβράζουμε για 10′.
  • Τέλος, ξαναρίχνουμε το κοτόπουλο στην σούπα και σιγοβράζουμε για 5.
  • Σερβίρουμε καυτή τη σούπα με κοτόπουλο και ντομάτα σε βαθειά μπολ.
  • Γαρνίρουμε με λίγο φρέσκο δυόσμο και λεμόνι.
  • Σερβίρουμε με μια κουταλιά γιαούρτι.

Η κοτόσουπα με λαχανικά είναι μία πολύ γευστική σούπα. Γίνεται με χειμωνιάτικα λαχανικά και είναι γεμάτη θρεπτικά συστατικά!

Πηγή:argiro.gr

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram