ΥΛΙΚΑ
700 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
1 κρεμμύδι
αλάτι
πιπέρι
50 γρ. μουστάρδα
1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
40 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί
2 σκ. σκόρδο
80 γρ. ελαιόλαδο
2 κλ. δεντρολίβανο
150 γρ. νερό, για το ταψί
Για το σερβίρισμα
μαϊντανό, ψιλοκομμένο
πίτες για σουβλάκι, ψημένες
λαδολέμονο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλου σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Κόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια και τα ρίχνουμε στο μπολ.
Βάζουμε στον πολυκόφτη αλάτι, πιπέρι, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το ξίδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το δεντρολίβανο και χτυπάμε καλά.
Ρίχνουμε τη μαρινάδα στο μπολ και ανακατεύουμε με τα χέρια μας φορώντας γάντια ώστε να καλύψουμε καλά όλα τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250°C στον αέρα.
Περνάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε 3-4 μικρές σούβλες εναλλάξ με τα λαχανικά και τοποθετούμε τα κοντοσούβλια πάνω σε ένα ταψί με σχάρα.
Ρίχνουμε στο ταψί το νερό και ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά. Κάθε 5 λεπτά γυρνάμε το κρέας ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο.
Σερβίρουμε το κοντοσούβλι με τη σάλτσα που δημιουργήθηκε στο ταψί, ψιλοκομμένο μαϊντανό, πιτούλες ψημένες και λαδολέμονο.
Πηγή: akispetretzikis.com