Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Κέικ λεμονιού

Δημοσιεύθηκε 7 Απριλίου, 2022

Αυτό το κέικ είναι τόσο νόστιμο που με μια μπουκιά μπορεί να φωτίσει την κάθε σου μέρα. Καθώς προσθέτεις ξύσμα λεμονιού και χυμό λεμονιού στο μείγμα και στο γλάσο, κάθε μπουκιά γεμίζει με την έντονη γεύση του αγαπημένου μας εσπεριδοειδούς που θυμίζει και μυρίζει την φρεσκάδα της άνοιξης. Θα ερωτευτείς αυτή τη συνταγή καθώς είναι απλή στην παρασκευή της και ιδανική για κάθε περίσταση. 

Υλικά
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

250 γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

250 γρ. ζάχαρη

4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

3 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού τριμμένο

120 ml πλήρες γάλα σε θερμοκρασία δωματίου

Για το γλάσο

120 γρ. ζάχαρη άχνη

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

2 κουταλάκια του γλυκού πλήρες γάλα

Πώς θα το φτιάξεις

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°. Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ και αλευρώνουμε.  Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπάμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε ένα μεγάλο μπολ ή στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει αφράτο, περίπου 3 λεπτά. Χτυπάμε σταδιακά τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθεί, περίπου 2 λεπτά. Στη συνέχεια χτυπάμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα. Με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού εναλλάξ με το γάλα. Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά ( μέχρι να βγει καθαρή η πλευρά ενός μαχαιριού από το κέικ). Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.

Για το γλάσο

Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάμε μαζί τη ζάχαρη άχνη, το χυμό λεμονιού και το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Περιχύνουμε το κέικ που έχει κρυώσει πριν το σερβίρεουμε.

Images: preppykitchen.com

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram