Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Γεμιστά

Δημοσιεύθηκε 1 Ιουλίου, 2022

ΥΛΙΚΑ

5 ντομάτες
5 πιπεριές πράσινες
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. κοφτή ζάχαρη κρυσταλλική, προαιρετικά
1 ματσάκι δυόσμο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
200 γρ. ρύζι γλασέ
2 κ.σ. βούτυρο
1 κιλό πατάτες
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
250 γρ. νερό
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
100 γρ. φρυγανιά τριμμένη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το σερβίρισμα
ψωμί
φέτα
πιπέρι
δυόσμο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το κοτσάνι της ντομάτας και έπειτα το καπάκι της από το κάτω μέρος.
Αφαιρούμε με ένα κουτάλι προσεκτικά τη σάρκα, χωρίς να σκίσουμε τη φλούδα της.
Βάζουμε τη σάρκα σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλες τις ντομάτες.
Κόβουμε το καπάκι από τις πιπεριές και αφαιρούμε τα σπόρια τους.
Τοποθετούμε τις ντομάτες και τις πιπεριές σε ένα ταψί και αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε μέσα στο μπολ με τη σάρκα της ντομάτας, προαιρετικά τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Αν οι ντομάτες είναι αρκετά γλυκιές, δεν χρειάζεται να βάλουμε ζάχαρη.

Τρίβουμε στον τρίφτη ή στον πολυκόφτη τα μεγάλα κομμάτια της ντομάτας.
Τρίβουμε μέσα στο μπολ το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ψιλοκόβουμε τον δυόσμο και τον μαϊντανό και τα ρίχνουμε στο μπολ.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με το κουτάλι.
Ρίχνουμε στο μπολ το ρύζι και ανακατεύουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Βάζουμε μέσα σε κάθε ντομάτα και πιπεριά από ένα κομματάκι βούτυρο.
Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι μόνο τις ντομάτες και μοιράζουμε όλη τη γέμιση στις ντομάτες και τις πιπεριές.

Τοποθετούμε πάνω από τη γέμιση άλλο ένα κομματάκι βούτυρο.
Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις βάζουμε μέσα στο ταψί.
Βάζουμε στο ίδιο μπολ που είχαμε τη γέμιση τον πελτέ ντομάτας, το νερό, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε με το κουτάλι.

Περιχύνουμε το ταψί με τη σάλτσα, ρίχνουμε έξτρα 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, και πασπαλίζουμε τις ντομάτες με την τριμμένη φρυγανιά. Αυτό βοηθάει στο να μην καούν οι ντομάτες.
Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30-40 λεπτά.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε επιπλέον για 30-40 λεπτά.
Σερβίρουμε με ψωμί, φέτα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και δυόσμο.

Πηγή: akispetretzikis.com

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram