Τι έγινε σαν σήμερα -20/6- ανά τον κόσμο!

Δημοσιεύθηκε 20 Ιουνίου, 2023

Όσα έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο.

1819: Το αμερικανικό πλοίο «SS Savannah» φτάνει στο Λίβερπουλ. Είναι το πρώτο ατμοκίνητο σκάφος που διασχίζει τον Ατλαντικό ωκεανό, αν και το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής έγινε με πανιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1837: Η πριγκίπισσα Αλεξαντρίνα στέφεται βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας ως Βικτώρια, σηματοδοτώντας την εποχή που ονομάστηκε Βικτωριανή.

1840: Ο Σάμουελ Μορς κερδίζει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τον τηλέγραφο.

1940: Η Μαρία Κάλλας υπογράφει το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιό της με τη Λυρική Σκηνή.

1944: Ιδρύεται η αμερικανική Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA).

1959: Μοναδικό στην Ελλάδα σπήλαιο σταλακτιτών ανακαλύπτεται στη Χαλκιδική.

1978: Στις 23:05 σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών Ρίχτερ, με επίκεντρο το χωριό Προφήτης στη λίμνη Βόλβη, συγκλονίζει τη Θεσσαλονίκη. Η διάρκειά τους είναι 15 δευτερόλεπτα και προκαλεί πολλές ζημιές στην πόλη, με αποκορύφωμα την κατάρρευση της οικοδομής στην Πλατεία Ιπποδρομίου. Ο απολογισμός είναι περίπου 40 νεκροί και μια πόλη φοβισμένη.

2009: Πραγματοποιούνται, μεγαλοπρεπώς, τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, παρουσία του προέδρου της Ε.Ε. και πλήθους ξένων ηγετών. Ο υπουργός Πολιτισμού, Αντώνης Σαμαράς, σε μια συμβολική κίνηση, που μεταδίδεται σε ολόκληρο τον κόσμο, τοποθετεί κομμάτι μαρμάρου που επεστράφη από το Μουσείο του Βατικανού, στη Μετόπη του Παρθενώνα. Η κίνηση αυτή συμβόλισε το ελληνικό αίτημα για επανένωση των μαρμάρων.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram