Τα 5 συχνότερα λάθη που κάνεις στην αγορά ενός νέου μαγιό

Δημοσιεύθηκε 3 Ιουνίου, 2022

Η αγορά ενός μαγιό μοιάζει λίγο με την αγορά ενός τζιν -χρειάζεται προσοχή στην εφαρμογή και το ύφασμα, παράγοντες που συχνά παραβλέπουμε όταν ενθουσιαζόμαστε με ένα καινούριο σχέδιο.

Το καλοκαίρι περνάμε ώρες στην παραλία και αργότερα στις βόλτες στο νησί και το μαγιό είναι το κύριο outfit μας -επομένως χρειάζεται να είναι μαλακό και ανθεκτικό, με ποιοτικό ύφασμα που δεν διαφανίζει και δεν ξεβάφει και κυρίως να αγκαλιάζει το σώμα, χαρίζοντας ελευθερία κινήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό βέβαια συμβαίνει σε μια ιδανική περίπτωση -όπου έχουμε αφιερώσει ιδιαίτερη προσοχή στην αγορά ενός μαγιό.

Παρακάτω, δείτε 5 συχνά λάθη που κάνουμε όταν αγοράζουμε ένα καινούριο μαγιό, ώστε να τα αποφύγετε και να καταλήξετε με μια σούπερ κομψή αλλά και διαχρονική επιλογή που θα σας κολακεύει.

Αγοράζεις το ίδιο μέγεθος πάνω και κάτω (σε μπικίνι)

Ίσως το πιο κλασικό «λάθος» που κάνεις αγοράζοντας ένα two piece μαγιό είναι να αγοράζεις το σύνολο όπως είναι έτοιμο στην κρεμάστρα. Όμως τα σώματά μας δεν είναι απαραίτητα συμμετρικά, και έχουν ανάγκη από διαφορετικά νούμερα στο πάνω και το κάτω μέρος. Μην βάζετε το σώμα σας σε δεύτερη μοίρα επειδή το μαγιό έρχεται έτοιμο έτσι, αλλά επιλέξτε ξεχωριστά sizes για άψογη εφαρμογή.

Εστιάζεις στο σχέδιο και όχι στην εφαρμογή

Τα τελευταία χρόνια τα σχέδια των μαγιό έχουν γίνει ιδιαίτερα περίτεχνα, με βολάν, κορδόνια, ασορτί μίνι παρεό αλλά και μοδάτα κοψίματα. Ωστόσο, μην μένετε στο πώς δείχνει ένα μαγιό στο δοκιμαστήριο -στην παραλία κινούμαστε, κολυμπάμε, φοράμε αντηλιακό, μένουμε με το μαγιό αρκετές ώρες. Μην επιλέξετε ένα μαγιό που δείχνει ωραίο μόνο όταν το βλέπετε στον καθρέφτη, αλλά σιγουρευτείτε ότι σας εξασφαλίζει ελευθερία κινήσεων.

hm 2

Επιλέγεις bikini top χωρίς καλή στήριξη

Ένα ακόμη faux pas αφορά το ζήτημα της εφαρμογής και πιο συγκεκριμένα την στήριξη. Για παράδειγμα, πολλά σικάτα ολόσωμα καλύπτουν το στήθος κάθετα, αλλά δεν προσφέρουν καμία στήριξη. Ακόμη και αν δεν είσαι αθλητικός τύπος, το σώμα σου χρειάζεται την σωστή στήριξη, με μπανέλες, ενίσχυση και πυκνό, ποιοτικό ύφασμα.

Το ύφασμα δεν είναι αρκετά πυκνό

Μια αρκετά εύκολη παγίδα για να πέσεις είναι το ύφασμα του μαγιό. Συχνά εντυπωσιαζόμαστε από ένα μοδάτο σχέδιο ή έντονο χρώμα και καταλήγουμε να επενδύσουμε σε ένα μαγιό το οποίο μόλις βραχεί «διαφανίζει» αμέσως. Μπορείτε να αισθανθείτε το ύφασμα -αν είναι λεπτό και σακουλιάζει, τότε βρεγμένο ίσως δεν δείχνει κολακευτικό. Αν είναι πυκνό και ελαστικό, τότε έχετε βρει το ιδανικό σας fit.

«Κολλάς» στο σχήμα

Αν έχεις συνηθίσει να φοράς ολόσωμα, ενδέχεται όλα τα μπικίνι να σου φαίνονται πολύ αποκαλυπτικά, με αποτέλεσμα να μην τα δοκιμάζεις καν. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχουν έρθει ξανά στη μόδα τα πολύ σικάτα ψηλόμεσα μπικίνι, τα οποία καλύπτουν την κοιλιά και ουσιαστικά έχουν effect ολόσωμου. Αντίστροφα, αν φοράς συχνά μπικίνι, θα μπορούσες να δοκιμάσεις ένα ολόσωμο με εντυπωσιακά κοψίματα. Magic happens out of your comfort zone!

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram