Τα ΗΑΕ μόλις έγιναν η πρώτη χώρα στον κόσμο που εφάρμοσε επίσημα την τετραήμερη εργασία

Δημοσιεύθηκε 20 Δεκεμβρίου, 2021

Πολλες χώρες έχουν δοκιμάσει τα πλεονεκτήματα μιας τετραήμερης εβδομάδιαίας εργασίας για να διευκολύνουν την καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Ωστόσο, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έγιναν η πρώτη χώρα στον κόσμο που εφάρμοσε επίσημα μια εθνική εβδομάδα εργασίας που είναι μικρότερη από τις τυπικές 5 ημέρες που μέχρι τώρα όλοι γνωρίζουμε.

Από τον Ιανουάριο του 2022 λοιπόν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα τηρούν μια εβδομάδα εργασίας τεσσερισήμισι ημερών με το Σαββατοκύριακο να ξεκινά το μεσημέρι της Παρασκευής και να διαρκεί έως την Κυριακή. Υπέροχο;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή η μετάβαση σηματοδοτεί επίσης μια αλλαγή στην παραδοσιακή εβδομάδα εργασίας που παρατηρείται από την πλειονότητα των εθνών στη Μέση Ανατολή.

Συνήθως, οι περισσότεροι από εμάς εργάζονται από Δευτέρα έως Παρασκευή και έχουν Σάββατο και Κυριακή για το ξεκουραστούν.  «Η υιοθέτηση ενός ευέλικτου συστήματος εργασίας θα επιτρέψει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να ανταποκριθούν γρήγορα στις αναδυόμενες αλλαγές και να βελτιώσουν την ευημερία στο χώρο εργασίας», αναφέρει μια δήλωση από το Πρακτορείο Ειδήσεων της Emirates. «Από οικονομική σκοπιά, η νέα εργάσιμη εβδομάδα θα ευθυγραμμίσει καλύτερα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με τις παγκόσμιες αγορές, αντανακλώντας τη στρατηγική θέση της χώρας στον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη. Θα εξασφαλίσει ομαλές χρηματοοικονομικές, εμπορικές και οικονομικές συναλλαγές, διευκολύνοντας ισχυρότερους διεθνείς επιχειρηματικούς δεσμούς και ευκαιρίες για χιλιάδες εταιρείες με έδρα τα ΗΑΕ και πολυεθνικές».

Επιπλέον, η κυβέρνηση των ΗΑΕ ελπίζει ότι το νέο μεγάλο Σαββατοκύριακο θα συμβάλει στην προώθηση της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και στην ενίσχυση της κοινωνικής ευημερίας των εργαζομένων της.

Μέσα σε αυτές τις αλλαγές θα προσαρμοστούν και οι θρησκευτικές ανάγκες των πολιτών. Το προσωπικό θα έχει επίσης μεγαλύτερη ευελιξία να εργάζεται από το σπίτι τις Παρασκευές ή να προσαρμόζει τις ώρες εργασίας του. Επί του παρόντος, η αλλαγή ισχύει μόνο για τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα, αν και είναι πιθανό ότι οι επιχειρήσεις στον ιδιωτικό τομέα θα ακολουθήσουν το παράδειγμά τους. Αρκετά σχολεία και πανεπιστήμια έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα αλλάξουν τα ωράρια τους για να ανταποκριθούν στη νέα εργάσιμη εβδομάδα.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram