Πότε πρέπει να τα πετάξεις το κραγιόν σου;

Δημοσιεύθηκε 13 Απριλίου, 2022

Είναι αλήθεια ότι όλες μας στερηθήκαμε το κραγιόν όσο κανένα άλλο beauty item κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Όσο μέναμε σπίτι φορούσαμε μόνο lip balm (στην καλύτερη περίπτωση), ενώ όταν βγαίναμε έξω φορούσαμε υποχρεωτικά μάσκα προστασίας ενάντια στον κορονοϊό. Ποιος ο λόγος, λοιπόν, να φοράμε κραγιόν;

Αυτό, για καλή μας τύχη, άλλαξε τους τελευταίους μήνες και τώρα που στους εξωτερικούς χώρους έχουμε πει «αντίο» στη μάσκα, έχουμε τη δυνατότητα να φοράμε με καμάρι το κραγιόν μας. Τι γίνεται, όμως, όταν ανοίξεις το νεσεσέρ σου, ξεθάψεις το φανταστικό και λαμπερό κραγιόν σου και το δεις… «ιδρωμένο»; Ναι, και τα κραγιόν «ιδρώνουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν λέμε ότι τα κραγιόν «ιδρώνουν» εννοούμε αυτές τις σταγόνες που σχηματίζονται επάνω στην επιφάνειά τους. Αυτές οι σταγόνες δεν είναι ούτε υγρασία ούτε και νερό, είναι λιπαρότητα. Συμβαίνει όταν η θερμοκρασία αυξομειώνεται στο περιβάλλον και έτσι, τα λιπαρά συστατικά του κραγιόν βγαίνουν προς την επιφάνεια και δημιουργούν μικρές πέρλες κάνοντάς το να δείχνει ιδρωμένο.

Το ίδιο συμβαίνει και με τη σοκολάτα! Αν ανοίξεις τη συσκευασία και υπάρχει ένα λευκό φιλμ γύρω από τη σοκολάτα τότε απλά έχει βγει το βούτυρό της στην επιφάνεια.

Πότε να πετάξεις το κραγιόν

Ο «ιδρώτας» εμφανίζεται κυρίως στα κρεμώδη κραγιόν και πιο σπάνια στα ματ. Δεν έχει να κάνει με την ποιότητα του κραγιόν ή με το αν είναι ακριβό ή πιο οικονομικό. Κάθε κραγιόν μπορεί να… «ιδρώσει». Αυτό που εσύ πρέπει να ξέρεις για να μην αγχώνεσαι είναι ότι αυτή η κατάσταση δεν είναι καθόλου επικίνδυνη.

Αν, δηλαδή, πιάσεις στα χέρια σου ένα ιδρωμένο κραγιόν, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το σκουπίσεις και μετά να το χρησιμοποιήσεις. Ίσως η φόρμουλά του ελαφρώς να έχει αλλοιωθεί, αλλά αυτό δεν ενέχει κινδύνους. Για να μην ξανασυμβεί αυτό, λοιπόν, καλό είναι να φυλάς σε ένα δροσερό μέρος και μακριά από ήλιο και τεχνητό φως τα κραγιόν σου.

Τώρα… Αν το κραγιόν σου εκτός από λιπαρότητα έχει και πολύ άσχημη μυρωδιά ή αλλοιωμένο χρώμα, τότε ναι, πρέπει να το πετάξεις. Μην αμφιταλαντευτείς καν!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram