Πως να χρησιμοποιήσεις τα αιθέρια έλαια για να κάνεις πιο απολαυστικό το μπάνιο

Δημοσιεύθηκε 11 Ιουλίου, 2022

Σκέψου πόσο υπέροχα νιώθεις όταν επισκέπτεσαι ένα ινστιτούτο για μασάζ. Ο χώρος μυρίζει ολόκληρος αιθέρια έλαια, χαλαρώνεις στο λεπτό και νιώθεις μοναδικά. Ναι οκ, αν μένεις μόνη σου στο σπίτι δεν μπορείς να κάνεις μασάζ στον εαυτό σου για να χαλαρώσεις. Μπορείς, όμως, να κάνεις ένα άκρως χαλαρωτικό μπάνιο με αιθέρια έλαια.

Αυτό δεν σημαίνει ότι απλώς θα προσθέσεις μέσα στο αφρόλουτρό σου αιθέρια έλαια. Δεν είναι αυτός ο μόνος τρόπος. Παρακάτω θα δεις 5 διαφορετικές ιδέες για να εντάξεις στο ντους σου τα αιθέρια έλαια και να το μετατρέψεις στην απόλυτη ιεροτελεστία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα μυστικά για να χρησιμοποιήσεις αιθέρια έλαια και να κάνεις το απόλυτο ντους
Κάνε dry brushing με αιθέρια έλαια

Άπλωσε στο σώμα σου το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο και κάνε dry brushing. Να ξέρεις πως το έλαιο θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο ενάντια στην κυτταρίτιδα μιας και θα ενεργοποιήσει την κυκλοφορία του αίματος.

Ενίσχυσε το αφρόλουτρό σου και το scrub

Μαζί με το αφρόλουτρό σου ρίξε στο σφουγγάρι σου και μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο. Αυτόματα, θα χαλαρώσεις σε σώμα και πνεύμα, ενώ θα μοσχοβολήσει και όλο το μπάνιο σου. Κάνε το ίδιο και με το scrub για να ενεργοποιήσεις ακόμα περισσότερο την κυκλοφορία του αίματος.

Ψέκασε το μπάνιο σου πριν μπεις για ντους

Ψέκασε όλο τον χώρο του μπάνιου με αιθέρια έλαια. Στη συνέχεια, όταν θα μπεις για ντους, το ζεστό νερό και ο ατμός θα δώσουν τη δυνατότητα στα αιθέρια έλαια να διαχυθούν σε κάθε γωνιά του χώρου και σε εσένα την ευκαιρία να βιώσεις την απόλυτη DIY εμπειρία spa στο σπίτι σου.

Αντί για αιθέριο έλαιο βάλε στο μπάνιο σου ένα μπουκέτο με αποξηραμένα βότανα

Λεβάντα ή δενδρολίβανο; Ό,τι κι αν σου αρέσει επίλεξέ το σε μπουκέτο, αποξήρανέ το και κρέμασέ το στο μπάνιο σου. Έτσι, κάθε φορά που θα μπαίνεις θα μοσχοβολάει και το ντους σου θα σου χαρίζει ακόμα περισσότερη ξεκούραση.

Ψέκασε με αιθέρια έλαια την κεφαλή του ντους

Πριν λουστείς ψέκασε την κεφαλή του ντους με αιθέρια έλαια και μετά… απόλαυσε ένα διαφορετικό μπάνιο. Έτσι και όλος ο χώρος θα μοσχοβολάει, αλλά και τα μαλλιά σου θα επωφεληθούν από τα αιθέρια έλαια. Κι αυτό, γιατί τα αιθέρια έλαια έχουν την ικανότητα να ενδυναμώνουν την τρίχα, αλλά και να συμβάλλουν στην ανάπτυξή της.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram