Πως θα αυξήσεις τους followers σου και τα likes σου

Δημοσιεύθηκε 3 Φεβρουαρίου, 2022

Για να δεις πραγματικά αποτελέσματα, χρειάζεται να ακολουθήσεις μία πολύ πιο απλή τακτική, η οποία δε θα σου κοστίσει τίποτα άλλο πέρα από το να αφιερώσεις λίγο παραπάνω χρόνο.

Αν και υπάρχουν πολλοί μεμονωμένοι παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψη, παρακάτω θα βρεις μερικές ευέλικτες συμβουλές που θα βελτιώσουν την απόδοσή σου στο Instagram, αρκεί να τις ακολουθείς πιστά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μην παραλείπεις τα hashtags και την τοποθεσία

Χρησιμοποιώντας hashtags και τοποθεσία σε κάθε νέα σου δημοσίευση, θα καταφέρεις να προσελκύσεις πολλούς νέους πιστούς followers. Γι' αυτό, καλό θα είναι να συμπληρώνεις πάντα την τοποθεσία όπου τραβήχτηκε η φωτογραφία ή το βίντεο και να συμπεριλαμβάνεις στις λεζάντες σου όσα περισσότερα σχετικά hashtags μπορείς.

Όρισε ένα σταθερό πρόγραμμα για τις δημοσιεύσεις σου

Το να τηρείς ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα είναι απολύτως απαραίτητο για ένα επιτυχημένο Instagram account. Μόνο εάν παρέχεις συχνά νέο περιεχόμενο, μπορείς να κρατήσεις αμείωτο το ενδιαφέρον των followers σου και να εμφανίζεσαι τακτικά στο feed τους. Όρισε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα όσον αφορά στις ημέρες και τις ώρες που θα δημοσιεύεις νέες φωτογραφίες ή βίντεο και τήρησέ το κατά γράμμα. Επίσης, συνδύασε διαφορετικούς τύπους περιεχομένου κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ώστε εντυπωσιάσεις το κοινό σου και να διατηρήσεις το ποσοστό αφοσίωσης σε υψηλά επίπεδα. Οι ακόλουθοί σου μπορούν να συγχωρήσουν ότι δημοσιεύεις λιγότερο συχνά νέο περιεχόμενο, αλλά σε σταθερό πρόγραμμα, αρκεί να παρέχεις υλικό υψηλής ποιότητας.

Δημιούργησε κοινόχρηστο περιεχόμενο

Ένα άλλο κλειδί για να αυξήσεις τη δημοτικότητά σου στο Instagram είναι η δημιουργία περιεχομένου το οποίο προκαλεί τους χρήστες να το αποθηκεύσουν και να το αναδημοσιεύσουν. Επομένως, πρέπει να δημιουργείς πρωτότυπες και χρήσιμες αναρτήσεις ή posts, με τα οποία μπορούν να ταυτιστούν. Ένα εξαιρετικό παράδειγμα τέτοιου περιεχομένου είναι τα γνωστά σε όλες μας memes.  Μπορείς να δημιουργήσεις τα δικά σου ή να δημοσιεύεις αυτά που σε εκφράζουν. Και στις δύο περιπτώσεις, αν τα ανεβάζεις τις σωστές ώρες και με τον σωστό προγραμματισμό, θα δεις σίγουρα αποτελέσματα.

Μην ξεχνάς τα stories

Τα stories αποτελούν την #1 προϋπόθεση για ένα επιτυχημένο Instagtam account, καθώς συμβάλλουν στην αφοσίωση και την επαφή με το κοινό σου. Βέβαια, καλό θα είναι και στα stories να έχεις ποικιλλία και φαντασία και να μην ανεβάζεις συνέχεια τα ίδια και τα ίδια, αλλά ούτε και να βάζεις κάτι απλά για να το βάλεις. Δώσε βάση στην αισθητική και στη χρήση των σωστών φίλτρων.

Δώσε «χαρακτήρα» στο Instagram account σου

Ο ανταγωνισμός στο Instagram είναι τεράστιος και για να ξεχωρίσεις, θα πρέπει να δημιουργήσεις κάτι πρωτότυπο και πολύτιμο για το κοινό σου. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν εξυπηρετούν πλέον αποκλειστικά ψυχαγωγικούς σκοπούς. Μπορείς να εκπαιδεύσεις, να υποστηρίξεις και να καθοδηγήσεις τους followers σου μέσω των αναρτήσεών σου. Βάλε την προσωπικότητά σου σε ό,τι ανεβάζεις. Το κλειδί για έναν επιτυχημένο λογαριασμό στο Instagram είναι να είσαι αληθινή, αυθεντική και να μοιράζεσαι τις καλές αλλά και τις άσχημες εμπειρίες σου με τον κόσμο. 

Παρακολούθησε τα Analytics

Για να έχεις αποτελεσματική πρόοδο, θα πρέπει να παρακολουθείς όλες τις πτυχές της. Ξεκίνα να ελέγχεις τα κύρια στατιστικά στοιχεία του λογαριασμού σου για να κατανοήσεις την απόδοσή σου. Ωστόσο, μην ξεχνάς ότι πιο σημαντικό από τους ίδιους τους αριθμούς είναι η μεταξύ τους συσχέτιση. Στόχος σου είναι να αποκτήσεις σταθερή ανάπτυξη. Έλεγξε μέσω των Analytics του Instagram ποια στατιστικά πέφτουν για να δεις τι πρέπει να βελτιώσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram