Περπάτημα «12-3-30»: Το νέο trend για πιο εύκολη και αποδοτική γυμναστική

Δημοσιεύθηκε 29 Ιανουαρίου, 2023

Μία από τις σύγχρονες προκλήσεις είναι να βρούμε μια ισορροπημένη προπόνηση, που θα είναι αρκετά απαιτητική ώστε να «καίμε» θερμίδες και να «χτίζουμε» μυς αλλά και αρκετά ενδιαφέρουσα, ώστε να μας εμπνέει για να την κάνουμε τακτικά και με συνέπεια. Λύση στο πρόβλημα έρχεται να δώσει η νέα τάση με το περπάτημα «12-3-30», μια εύκολη αλλά και απαιτητική ρουτίνα βάδισης, την οποία κάνουν ακόμα και επαγγελματίες personal trainers.

Η ιδέα ήρθε το φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά από την social media influencer Lauren Giraldo, η οποία την μοιράστηκε σε βίντεό της στο YouTube το 2019 και ξανά στην εφαρμογή του TikTok τον Νοέμβριο του 2020, συγκεντρώνοντας σχεδόν 12 εκατομμύρια προβολές και περισσότερα από 2,7 εκατομμύρια likes.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι είναι το περπάτημα «12-3-30»
Το μόνο που χρειάζεστε να κάνετε είναι να φορέσετε τα αθλητικά σας, να ανεβείτε στον διάδρομο και να ακολουθήσετε τις παρακάτω ρυθμίσεις:

Κλίση 12%
Ταχύτητα 3
Χρόνος 30 λεπτά

Η προπόνηση «12-3-30» επικεντρώνεται στο περπάτημα και το περπάτημα, γενικά, είναι μια εξαιρετική μορφή άσκησης με χαμηλότερο αντίκτυπο σε αρθρώσεις και συνδέσμους δήλωσε η φυσιολόγος άσκησης και προπονήτρια τρεξίματος, Janet Hamilton.

Το τακτικό περπάτημα με γρήγορο ρυθμό προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της ενδυνάμωσης των οστών και των μυών σας, την ενίσχυση της ισορροπίας και του συντονισμού σας και την πρόληψη ή τη διαχείριση παθήσεων όπως οι καρδιακές, η υπέρταση και ο διαβήτης τύπου 2.

ta pleonektimata kai ta meionektimata pou exei i gimnastiki sto diadromo

Γιατί είναι αποδοτικό
Το γρήγορο περπάτημα σε μια απότομη κλίση, αυτό θα κάνετε αν ακολουθήσετε το «12-3-30», θα μοιάζει περισσότερο με μια πιο έντονη δραστηριότητα από το απλό περπάτημα για τους περισσότερους ανθρώπους.

Αυτό συμβαίνει επειδή όταν περπατάτε σε κλίση σε σύγκριση με επίπεδο έδαφος, υπάρχει μεγαλύτερη αντίσταση στη βαρύτητα που προσπαθεί να σας τραβήξει πίσω και οι μύες σας – ιδιαίτερα οι γλουτοί και οι μυς στο πίσω μέρος των ποδιών σας – πρέπει να εργαστούν πολύ σκληρά για να ξεπεράσουν αυτήν την πρόσθετη δύναμη.

Ως αποτέλεσμα, η καρδιά σας θα εργάζεται πιο σκληρά, καθιστώντας τη δραστηριότητα και μια πρόκληση cardio.

Κάθε πότε πρέπει να το κάνουμε
Ένα άλλο πλεονέκτημα της προπόνησης; Εάν το κάνετε πέντε φορές την εβδομάδα, θα τηρήσετε τις συστάσεις των ειδικών που αναφέρονται στις Οδηγίες Φυσικής Δραστηριότητας του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Αυτές οι οδηγίες προτρέπουν τους ενήλικες να κάνουν τουλάχιστον 150 λεπτά μέτριας έντασης δραστηριότητα την εβδομάδα ή τουλάχιστον 75 λεπτά έντονης δραστηριότητας την εβδομάδα

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram