Παρανυχίδες: Τα 3 βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να τις αντιμετωπίσετε!

Δημοσιεύθηκε 21 Σεπτεμβρίου, 2023

Οι παρανυχίδες δεν είναι μόνο ενοχλητικές, μπορεί να γίνουν επικίνδυνες ειδικά αν τις πειράζεται. Υπάρχει περίπτωση να σας πονάνε αλλά και να παρουσιαστούν κοκκινίλες, μικροί τραυματισμοί αλλά και μολύνσεις.

Θα πρέπει να γνωρίζετε πως κάποιες γυναίκες ταλαιπωρούνται αρκετά με τις παρανυχίδες και αυτός είναι ο λόγος που κλείνουν συχνά ραντεβού στο nail bar.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν ανήκετε σ’ αυτή την κατηγορία, τώρα που μένετε σπίτι και ταυτόχρονα χρησιμοποιείτε πολύ συχνά αντισηπτικό που ξηραίνει το δέρμα στα χέρια και επιδεινώνει τις παρανυχίδες, πρέπει να ακολουθήσετε 3 βασικά βήματα και όλα θα πάνε καλά. 

Πως τις απομακρύνετε: Το δέρμα που περιβάλλει τις παρανυχίδες ονομάζεται επωνύχιο και συχνά γίνεται σκληρό και ξεφλουδίζει. Εσείς δεν πρέπει ποτέ να πειράζετε το συγκεκριμένο σημείο.

Αν όμως θέλετε να αφαιρέσετε τις παρανυχίδες, πρέπει προηγουμένως να μουλιάσετε τα δάχτυλά σας σε ζεστό νερό και χρησιμοποιείστε το ειδικό πενσάκι με πολύ μεγάλη προσοχή.

Η σωστή φροντίδα: Για να μην εμφανιστούν παρανυχίδες φροντίστε να παραμένει το δέρμα γύρω από τα νύχια απαλό και ενυδατωμένο. Μια κρέμα απολέπισης αλλά και το ενυδατικό χεριών είναι οι καλύτερες λύσεις.

Παράλληλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το buffer για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα από την περιοχή και στη συνέχεια να απλώσετε μια γενναία στρώση ενυδατικής κρέμας ή ορού. Και μην ξεχνάτε πως όλα τα προκαλεί η ξηρότητα.

Προστατεύστε τα νύχια σας: Αν οι παρανυχίδες έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους, φορέστε γάντια όταν πλένετε τα πιάτα αφού τόσο το νερό όσο και το υγρό πιάτων προκαλεί έντονη ξηρότητα. Όσο η θερμοκρασία κατεβαίνει καλό είναι φοράτε γάντια όταν βγαίνετε έξω.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram