Πέντε τρόποι να χάσετε βάρος μετά τα 30

Δημοσιεύθηκε 2 Δεκεμβρίου, 2023

Η απώλεια βάρους χρειάζεται επιμονή, υπομονή και προσπάθεια, ένα παραπάνω όσο μεγαλώνουμε. Αν και έρευνες δείχνουν ότι ο μεταβολικός ρυθμός δεν μειώνεται σημαντικά μετά τα 60, πολλές γυναίκες αναφέρουν ότι μετά τριάντα παρατηρούν αλλαγές στο σώμα τους αλλά και στην ευκολία ή δυσκολία με την οποία χάνου κιλά.

Ωστόσο, συνήθειες που αφορούν τη διατροφή, την άσκηση και γενικά τον τρόπο ζωής φαίνεται πώς δίνουν και σε αυτήν την περίπτωση τη λύση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εντάξτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σας
Έχει περάσει η εποχή που τρώγατε ό,τι θέλατε και δεν παίρνατε ούτε γραμμάριο, εκτός και αν είστε από τις τυχερές που θα έχετε αυτό το προνόμιο μία ζωή. Εάν όχι, εντάξτε στη διατροφή σας όσο το δυνατόν περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Έρευνα του 2020 πυ δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrients έδειξες ότι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών βοηθά στην απώλεια βάρους στις γυναίκες, λόγω του ότι είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, έχουν λίγες θερμίδες και είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά. Επίσης, μπορείτε να εντάξετε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη όπως ψάρια, αυγά και πουλερικά, τα οποία σταθεροποιούν τα επίπεδα του σακχάρου.

Περιορίστε τη κατανάλωση ζάχαρης
Η ζάχαρη έχει μεγαλύτερες επιπτώσεις στην υγεία και το σωματικό βάρος όσο μεγαλώνετε. Εκτός από μηδαμινή θρεπτική αξία, η συστηματική κατανάλωσή της αυξάνει το βάρος και το κοιλιακό λίπος. Περιορίστε τη ζάχαρη από την καθημερινή σας διατροφή όσο γίνεται, ελέγχοντας τις ετικέτες των τροφίμων για κρυφή ζάχαρη και φτιάχνοντας υγιεινά σνακ με φυσικά γλυκαντικά όπως το μέλι.

Βεβαιωθείτε ότι τρώτε αρκετά μέσα στη μέρα
Εάν θέλετε να χάσετε βάρος, μην κάνετε το βάρος να παραλείπετε γεύματα μέσα στη μέρα, με αποτέλεσμα να πεινάτε και να τρώτε ένα σνακ το βράδυ. Το σώμα χρειάζεται ενέργεια για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της καθημερινότητας και είναι σημαντικό να του τις παρέχετε.

Προετοιμάστε τα γεύματα της ημέρας
Τα σπιτικά γεύματα και σνακ είναι πάντα πιο υγιεινά και μπορείτε να γνωρίζετε ακριβώς τα συστατικά που περιέχουν. Φτιάξτε ένα πλάνο για την εβδομάδα σας, ώστε να έχετε έτοιμα σνακ και γεύματα όταν ο χρόνος για μαγείρεμα είναι ανύπαρκτος.

Αφιερώστε χρόνο στο φαγητό σας
Αποφύγετε να τρώτε στο πόδι ή ενώ κάνετε μία άλλη δραστηριότητα παράλληλα. Έτσι, το μυαλό και το σώμα σας θα μπορεί να επεξεργαστεί καλύτερα το φαγητό που καταναλώνετε, μειώνοντας την ανάγκη για τσιμπολόγημα αργότερα.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram