Ο πιο απλός τρόπος για να καθαρίσεις ένα ρόδι

Δημοσιεύθηκε 29 Ιανουαρίου, 2022

Τα ρόδια όχι μόνο είναι μια όμορφη κατακόκκινη προσθήκη σε κάθε πάγκο κουζίνας, αλλά είναι και πολύ ωφέλιμα για την υγεία. Οι κόκκινοι σπόροι τους που μοιάζουν με κόσμημα, είναι πλούσιοι σε βιταμίνη C, βιταμίνη Κ και κάλιο. Εάν, μάλιστα, τρως τους σπόρους ολόκληρους, συμπεριλαμβανομένων των τραγανών λευκών κέντρων, κερδίζεις ακόμη μεγαλύτερη ποσότητα φυτικών ινών.

Μερικές φορές, ωστόσο, η δυσκολία που αντιμετωπίζεις όταν πας να καθαρίσεις ένα ρόδι, σε κάνει να το σκέφτεσαι διπλά και τριπλά πριν μπεις σε αυτή τη διαδικασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθώντας ευλαβικά τα παρακάτω 4 πολύ απλά βήματα, θα καταφέρεις να καθαρίζεις τα ρόδια σε χρόνο dt και χωρίς κόπο!

Βήμα 1
Με ένα μαχαίρι, αφαιρείς τον φλοιό του ροδιού. Καθώς κόβεις σε φέτες, στριφογυρίζεις το φρούτο κρατώντας το μαχαίρι σταθερό. Με αυτόν τον τρόπο θα πετύχεις ένα πιο ομοιόμορφο κόψιμο και θα μειώσεις τις πιθανότητες να γλιστρήσει το μαχαίρι και να προκαλέσει τραυματισμό.

Βήμα 2

Μόλις αφαιρέσεις τον φλοιό, χαράζεις το ρόδι κόβοντας κάθετα από την κορυφή μέχρι κοντά στο κάτω μέρος του καρπού. Λάβε υπόψη ότι δεν πρέπει να κόψεις πολύ βαθιά για να μη χάσεις χυμό.

Βήμα 3

Τοποθετείς τους δύο αντίχειρες στην κορυφή του ροδιού και τραβάς απαλά το ρόδι για να το χωρίσεις σε κομμάτια. Δε θα χωριστούν όλα τέλεια ή ομοιόμορφα, αλλά αυτό δε θα πρέπει να σε νοιάζει καθόλου. Το ζήτημα είναι να δώσεις στον εαυτό σου εύκολη πρόσβαση στους σπόρους, διατηρώντας παράλληλα όσο το δυνατόν περισσότερους από αυτούς ανέγγιχτους.

Βήμα 4

Αφαιρείς απαλά λίγους-λίγους σπόρους, βάζοντάς τους σε ένα βαθύ πιάτο.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram