Κρέμα ματιών: Πρέπει να την απλώνεις το πρωί ή το βράδυ;

Δημοσιεύθηκε 26 Δεκεμβρίου, 2021

Η κρέμα ματιών ανήκει στα basics της beauty ρουτίνας μας. Κι αυτό γιατί, η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια είναι τέσσερις φορές πιο λεπτή σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπο και σώμα, εμφανίζοντας πρώτη σημάδια γήρανσης. Και δεν είναι μόνο ο χρόνος που περνά και αφήνει τα σημάδια του.

Είναι η UV ακτινοβολία, τα ξενύχτια, το γεγονός ότι ανοιγοκλείνουμε τα μάτια περίπου 10.000 φορές τη μέρα, αλλά και το μπλε φως ή αλλιώς οι άπειρες ώρες μπροστά στον υπολογιστή, που καθιστούν την κρέμα ματιών απαραίτητη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρωί ή βράδυ; 

Οι δερματολόγοι προτείνουν κατά γενική ομολογία τη χρήση των προϊόντων για τα μάτια πρωί και βράδυ, ανάλογα βέβαια, πάντα με τις ανάγκες που κάθε επιδερμίδα. Το πρωί, για παράδειγμα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα πιο λεπτόρευστο προϊόν. Ας πούμε ένα serum ματιών ή μία κρέμα ματιών με βιταμίνη C ή E για περισσότερη λάμψη και ενυδάτωση αντίστοιχα. Το βράδυ, πριν κοιμηθείς, προτίμησε μία πιο «πλούσια» κρέμα ματιών ως μάσκα κατά της αφυδάτωσης ή με πιο στοχευμένη δράση όπως μία κρέμα ματιών με ρετινόλη.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram