Κάνεις συνεχώς αρνητικές σκέψεις; 4 τρόποι για να απαλλαγείς από αυτές

Δημοσιεύθηκε 27 Ιουνίου, 2022

Ό,τι συμβαίνει μέσα στο κεφάλι μας και η ποιότητα των σκέψεών μας, επηρεάζει τη ζωή μας με πάρα πολλούς τρόπους - τη διάθεσή μας, την εμπιστοσύνη μας προς τους άλλους, τις σχέσεις μας, την αγάπη για τον εαυτό μας και πολλά άλλα.

Το να μάθουμε πώς να ξεφύγουμε από τις αρνητικές σκέψεις και να αλλάξουμε τις συνήθειες σκέψης μας είναι το κλειδί. Για να το κάνουμε αυτό, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ορισμένα εργαλεία για να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε μόνο τα θετικά που συμβαίνουν γύρω μας και να σταματήσουμε να μιζεριάζουμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθούν 4 τρόποι με τους οποίους μπορείς να το καταφέρεις αυτό:

1) Λάβε μέτρα
Κάθε φορά που οι αρνητικές σκέψεις πάνε να σε κυριεύσουν, κάνε κάτι από τα παρακάτω:

• Πήγαινε μια βόλτα σε εξωτερικό χώρο.
• Συναντήσου με μια φίλη για καφέ ή φαγητό.
• Καθάρισε το σπίτι σου.
• Βάλε μουσική και χόρεψε.

2) Συνδέσου με την παρούσα στιγμή εμπλέκοντας τις αισθήσεις σου
Ο Dalai Lama το είπε καλύτερα: «Υπάρχουν μόνο δύο μέρες τον χρόνο που δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Το ένα λέγεται χθες και το άλλο αύριο, άρα σήμερα είναι η κατάλληλη μέρα για να αγαπήσεις, να πιστέψεις, να κάνεις και κυρίως να ζήσεις».

Σταμάτα λοιπόν τις ανησυχητικές σκέψεις:

• Ακούγοντας τους ήχους γύρω σου.
• Κοιτάζοντας γύρω σου και μαζεύοντας εικόνες.
• Αγγίζοντας τις διαφορετικές υφές γύρω σου.
• Τρώγοντας ένα φρούτο και περιγράφοντας τις γεύσεις - είναι ζουμερό, γλυκό, ξινό;

3) Εστιάστε σε αυτό που μπορείτε να ελέγξετε.
Μπορούμε μόνο να ελέγξουμε τόσα πολλά πράγματα στη ζωή μας. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τους άλλους ανθρώπους και τις πράξεις τους. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε ορισμένες συνθήκες όπως οι φυσικές καταστροφές. Θυμηθείτε ότι διαχειρίζεστε ποιος είναι στη ζωή σας, πού ζείτε και εργάζεστε, πόσο χρόνο αφιερώνετε σε πράγματα, τι τρώτε, πόσο κοιμάστε και πόση άσκηση κάνετε. Το να γνωρίζετε πότε έχετε επιλογές και να αφήσετε τα υπόλοιπα είναι απαραίτητο.

4) Μίλα σε κάποιον
Το να μιλάς για αυτό που σε προβληματίζει, μπορεί να σε βοηθήσει να νιώσεις καλύτερα. Μπορείς επίσης να ζητήσεις συμβουλές από έναν έμπιστο φίλο, ψυχολόγο, μέλος της οικογένειάς σου ή συνάδελφο. Όταν κρατάμε κάτι για τον εαυτό μας, δεν υπάρχει τρόπος να το βγάλουμε από μέσα μας, επομένως εξακολουθεί να μας βασανίζει.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram