Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η δύναμη της γυναίκας

Δημοσιεύθηκε 28 Απριλίου, 2022

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου, που τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί σε σύμβολο δύναμης με τον δικαστικό και ιατρικό αγώνα που δίνει μετά την επίθεση που δέχτηκε για βιτριόλι, ανέβασε στο Instagram την πρώτη της φωτογραφία χωρίς μάσκα, μια χειρονομία που αγκαλιάστηκε από σύσσωμη τη διαδικτυακή κοινότητα.

Ανάμεσα στους χρήστες της που τη σχολίασαν ήταν η δημοσιογράφος και συγγραφέας Μαρία Λούκα, που έγραψε στο λογαριασμό της στο Facebook:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η πατριαρχία ακόμα κι όταν αναγνωρίζει ότι κάποιες θηλυκότητες είναι τραυματισμένες, ότι είναι θύματα – γιατί συχνά δεν το αναγνωρίζει καν -, προορίζει γι’ αυτές πολύ στενεμένους τρόπους επιτέλεσης του τραυματικού βιώματος που ταυτίζονται συνήθως με την αορατότητα, την απόσυρση, τη ντροπή.

Η πατριαρχία ακόμα κι όταν αναγνωρίζει ότι κάποιες θηλυκότητες είναι τραυματισμένες, ότι είναι θύματα – γιατί συχνά δεν το αναγνωρίζει καν -, προορίζει γι’ αυτές πολύ στενεμένους τρόπους επιτέλεσης του τραυματικού βιώματος που ταυτίζονται συνήθως με την αορατότητα, την απόσυρση, τη ντροπή.

»Η Ιωάννα Παλιοσπύρου από την πρώτη στιγμή με τη στάση της έσβησε όλα τα κλισέ που είχαν γραφτεί. Έδωσε με απαράμιλλο σθένος τον αγώνα για δικαιοσύνη, στάθηκε δίπλα σε άλλες γυναίκες που πονούσαν, αντέταξε την αλληλεγγύη στον εσωτερικευμένο μισογυνισμό. Έδειξε ότι μπορείς να είσαι και θύμα και επιζώσα, ευάλωτη και γενναία μαζί.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram