Επιχείλιος έρπης: Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης

Δημοσιεύθηκε 11 Ιανουαρίου, 2022

Ο επιχείλιος έρπης προκαλείται από τον ερπητοϊό, όταν μολύνει την περιοχή γύρω από το στόμα.

Επηρεάζει τα χείλη αλλά και το εσωτερικό του στόματος ή την περιοχή γύρω από αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνήθως εμφανίζεται ως μια επώδυνη φουσκάλα με υγρό στο εξωτερικό των χειλιών ή την γύρω περιοχή, η οποία στη συνέχεια «σπάει» και δημιουργεί μια ανοικτή πληγή.

Λίγο πριν την εκδήλωσή του ο πάσχων μπορεί να αισθάνεται κάψιμο, μούδιασμα και φαγούρα στην περιοχή γύρω από το στόμα.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε τον έρπη στο σπίτι, σε συνδυασμό με τα απαραίτητα αντιικά φάρμακα:

Ψευδάργυρος: Είναι ένα μεταλλικό στοιχείο απαραίτητο για αρκετές λειτουργίες του οργανισμού μας. Υπάρχει σε τροφές όπως το χοιρινό, το μοσχάρι, τα οστρακοειδή και τα φιστίκια. Η κρέμα με οξείδιο του ψευδαργύρου βοηθά ώστε οι πληγές να επουλωθούν ταχύτερα. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας ώστε να σας υποδείξει την κατάλληλη δοσολογία της ουσίας.

Μελισσόχορτο: Οι αλοιφές που περιέχουν το βότανο βοηθούν ώστε να υποχωρήσει το κοκκίνισμα και το οίδημα στην πληγή μετά από δύο με τρεις ημέρες.

Πρόπολη: Είναι μια φυσική ρητίνη που παράγουν οι μέλισσες. Σχηματίζεται από τα μπουμπούκια των δέντρων, το μελισσοκέρι και άλλα υποπροϊόντα. Εργαστηριακές δοκιμές έχουν δείξει ότι η πρόπολη σταματά την αναπαραγωγή του ιού HSV-1.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram