Γήρανση χεριών: 3 tips για να την καθυστερήσετε

Δημοσιεύθηκε 17 Φεβρουαρίου, 2022

Οι περισσότερες γυναίκες δε δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην περιποίηση των χεριών τους παρά μόνο όταν νιώθουν ότι είναι ξηρά και έχουν χάσει την ζωντάνια τους. Η επιδερμίδα ξεραίνεται πιο εύκολα και χάνει τη σφριγηλότατά της.

Ωστόσο, αν ξεκινήσετε να τα φροντίζετε από νεότερη ηλικία θα καταφέρετε να καθυστερήσετε την πρόωρη γήρανση των χεριών σας. Για να διατηρήσετε λοιπόν τα χέρια σας νεανικά πρέπει να εντάξετε μερικές συνήθειες στην ρουτίνα σας. Εμείς θα δώσουμε μερικές συμβουλές για να βάλετε ένα φρένο στην ηλικία των χεριών σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εποχή της πανδημίας μας έκανε να πλένουμε τα χέρια μας πολλές φορές μέσα στην ημέρα και αυτό από τη μία μας προστάτευε από τον ιό και από την άλλη δημιουργούσε έντονα δερματικά προβλήματα. Αυτό λοιπόν που μπορούμε να κάνουμε είναι να επιλέγουμε με προσοχή τα προϊόντα που πλένουμε τα χέρια μας και να αγοράζουμε σαπούνια με ποιοτικά συστατικά καθώς η χρήση σκληρών καθαριστικών χεριών βλάπτουν τον φραγμό του δέρματος.

Χαρίστε extra περιποίηση στα χέρια σας

Τι θα χρειαστείτε; Μια ενυδατική κρέμα ή βαζελίνη και ένα ζευγάρι γάντια. Μπορείτε να στεγνώσετε πολύ καλά τα χέρια σας μετά το πλύσιμο και πριν κοιμηθείτε να τα ενυδατώσετε σε βάθος με μια κρέμα χεριών ή με βαζελίνη και έπειτα να φορέσετε ένα ζευγάρι λεπτά βαμβακερά γάντια. Είναι μια θεραπεία που θυμίζει spa και δεν είναι ενοχλητική και λειτουργεί πραγματικά! Φυσικά, όπως κάνετε τα βήματα για το skincare σας μπορείτε να εφαρμόζετε τα ίδια προϊόντα και στα χέρια σας. Θα δείτε μεγάλη διαφορά!

Μην ξεχνάτε το αντηλιακό

Όσον αφορά την έκθεση στον ήλιο, τα χέρια δέχονται συνεχώς επιβλαβείς ακτίνες UV, ειδικά στην οδήγηση. Τα χέρια είναι στην πραγματικότητα το πρώτο σημείο όπου οι άνθρωποι παρατηρούν τα σημάδια γήρανσης με κηλίδες από τον ήλιο, ρυτίδες, ξηρότητα, σημάδια ότι το δέρμα δεν είναι τόσο ανθεκτικό όσο παλιά. Σκεφτείτε ότι κάθε φορά που μπαίνετε στο αυτοκίνητό σας και τα χέρια σας είναι στο τιμόνι, βρίσκεστε στο άμεσο ηλιακό φως με μηδενική προστασία. Για να προσφέρετε λίγη προστασία στον εαυτό σας, οι experts συνιστούν να εφαρμόζετε αντηλιακό στο χέρια σας όλο το χρόνο όπως ακριβώς κάνετε με το πρόσωπό σας.

Είναι απλά tips που όμως αν τα ακολουθήσετε θα καθυστερήσετε σημαντικά την γήρανση των χεριών σας!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram