«Βόμβα» από Ζούκερμπεργκ: Απειλεί να κλείσει Facebook και Instagram στην Ευρώπη

Δημοσιεύθηκε 8 Φεβρουαρίου, 2022

Με «μπλόκο» σε Facebook και Instagram στην Ευρώπη απειλεί η Meta του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, εάν η εταιρεία δεν καταφέρει να επεξεργαστεί τα δεδομένα των χρηστών της Ευρώπης σε διακομιστές που βρίσκονται στις ΗΠΑ.

Τα social media πλέον έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητας των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, καθώς τα χρησιμοποιούν στις κοινωνικές τους σχέσεις αλλά και στο πλαίσιο της εργασίας τους, σε διάφορους κλάδους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, αν οι απειλές της Meta γίνουν πραγματικότητα, η Ευρώπη ενδέχεται να δει ένα «μπλακ άουτ» σε Facebook και Instagram, κάτι που θα άλλαζε σημαντικά τον ψηφιακό χώρο, την επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά και τις ζωές των πολιτών.

Το θέμα προκύπτει εξαιτίας των κανονισμών της Ευρώπης, που απαγορεύουν στη Meta, την εταιρεία που ήταν παλαιότερα γνωστή ως Facebook, να μεταφέρει, να αποθηκεύει και να επεξεργάζεται τα δεδομένα των Ευρωπαίων χρηστών σε σέρβερ που βρίσκονται στις ΗΠΑ.

Στην ετήσια αναφορά της Meta προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), όπου η εταιρεία ανακοινώνει τα οικονομικά της αποτελέσματα, κρύβεται μία… λεπτομέρεια.

Αναφέρεται, συγκεκριμένα, πως, αν δεν εγκριθεί ένα νέο πλαίσιο μεταφοράς δεδομένων, η εταιρεία θα αναγκαστεί να απομακρύνει τα προϊόντα της από την Ευρώπη -μεταξύ των οποίων και τις ιδιαίτερα δημοφιλείς πλατφόρμες social media, Facebook και Instagram.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram