Βιταμίνη C: Είναι η καθημερινή δύναμη που έχουν ανάγκη τα μαλλιά σου

Δημοσιεύθηκε 17 Ιουνίου, 2022

Η βιταμίνη C είναι το συστατικό που ωφελεί το σώμα μας, κυριολεκτικά από την κορυφή ως τα νύχια και σήμερα θα γνωρίσεις μία σειρά προϊόντων που λειτουργεί σαν ένα μεγάλο, θρεπτικό ποτήρι με πορτοκαλάδα για τα μαλλιά σου.

Για τη βιταμίνη C έχουμε μιλήσει δεκάδες φορές και θα το ξανακάνουμε άλλες τόσες. Είναι, βλέπεις, το συστατικό που μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό μας, το ανοσοποιητικό μας σύστημα, την επιδερμίδα, αλλά και τα μαλλιά μας. Ναι, κι όμως! Οι «δυνάμεις» της βιταμίνης C, δεν περιορίζονται στην επιδερμίδα μας, αφού και τα μαλλιά μας την έχουν ανάγκη για να είναι υγιή και πιο δυνατά από ποτέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με μελέτες1 που έγιναν, αποδείχθηκε ότι η βιταμίνη C προωθεί την ανάπτυξη των τριχών, προκαλώντας πρώιμη μετατροπή της τελογόνου φάσης σε αναγόνο, και προάγοντας την επιμήκυνση των αξόνων στους θύλακες των τριχών. Θα σου εξηγήσω. Ο κύκλος της ζωής της τρίχας έχει 3 στάδια: Την αναγενή, κατά την οποία η τρίχα αναπτύσσεται συνεχώς. Την καταγενή, κατά την οποία η ανάπτυξη σταματά. Και τέλος, την τελογενή, κατά την οποία η τρίχα ετοιμάζεται να πέσει είτε με το βούρτσισμα, είτε με το λούσιμο. Όταν ο κύκλος ζωής της τρίχας ολοκληρωθεί, μετά από 1-3 μήνες, ξεκινά από την αρχή. Η βιταμίνη C επισπεύδει τον νέο κύκλο ζωής της τρίχας.

Εκτός όμως από αυτό, η βιταμίνη C ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και το κολλαγόνο είναι βασικό συστατικό για δυνατά μαλλιά. Ακόμα, είναι πανίσχυρο αντιοξειδωτικό και προστατεύει το δέρμα του κεφαλιού (άρα και τον θύλακα) από το οξειδωτικό στρες. Με λίγα λόγια, το να πίνεις την πορτοκαλάδα σου κάθε πρωί, έγινε ακόμα πιο σημαντικό, αλλά υπάρχει και άλλος τρόπος για να εκμεταλλευτείς τις hair loving ιδιότητες της βιταμίνης C. Ετοιμάσου να καλωσορίσεις την ολοκληρωμένη σειρά περιποίησης μαλλιών που πραγματικά λειτουργεί σαν ένα μεγάλο, θρεπτικό ποτήρι με πορτοκαλάδα για τα μαλλιά σου.

Οι επιστήμονες στα εργαστήρια της Garnier έκλεισαν όλη τη δύναμη της βιταμίνης C μέσα σε μία απολαυστική σειρά περιποίησης μαλλιών και την ενίσχυσαν με ακόμα περισσότερες βιταμίνες για maximum δράση. Η σειρά Garnier, Fructis Vitamin & Strength χαρίζει 10 φορές πιο δυνατά μαλλιά με αποτέλεσμα να σώζεις εως και 1.000 τρίχες τον μήνα! Πώς; Χάρη σε ένα superduo συστατικών με superfruits φυσικής προέλευσης και ενεργά συστατικά, κλεισμένα σε απόλυτα vegan συνθέσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram