Βάλε την yoga στην ζωή σου όπως η Naomi Campbell

Δημοσιεύθηκε 7 Ιανουαρίου, 2022

Η Naomi Campbell γνωρίζει πως να διατηρεί τις αναλογίες της και να παραμένει σε φόρμα. Μετά από τόσα χρόνια επίμονης άσκησης και ισορροπημένης διατροφής που ακολουθούσε, είναι εύκολο για εκείνη να διατηρεί σταθερή μια fitness ρουτίνα.

Το μυστικό της για τέλειες αναλογίες απ' ότι φαίνεται είναι η yoga. Το διάσημο μοντέλο ορκίζεται σε αυτή τη μορφή άσκησης για να τονώνει σώμα και πνεύμα, θέλοντας να είναι «ζεν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γιατί να βάλεις τη yoga στη ζωή σου;

#1 Μείωση του άγχους και πρόληψη της κατάθλιψης
Πολλαπλές έρευνες αποδεικνύουν ότι η yoga έχει αντικαταθλιπτική δράση και μειώνει αισθητά τα συμπτώματα της κατάθλιψης.

#2 Γράμμωση και καλύτερη σωματική εικόνα

Σε βάθος χρόνου αποκτάς αισθητή αλλαγή στην εικόνα του σώματός σου ενώ παράλληλα ενισχύεις την αυτοεκτίμησή σου. Το κορμί σου γραμμώνει και αυτομάτως δείχνει πιο σμιλεμένο.

n2

#3 Περισσότερη ενέργεια

Η yoga αυξάνει την ενέργειά σου. Η yoga γιόγκα ενεργοποιεί το σώμα σου αυξάνοντας την πρόσληψη οξυγόνου και διεγείροντας τη ροή του αίματος σε ολόκληρο το σώμα παρέχοντάς σου ενέργεια όλη μέρα.

#4 Καλύτερη ρουτίνα ύπνου

Σύμφωνα με τους ειδικούς η yoga αυξάνει η έκκριση μελατονίνης, της ορμόνης που ρυθμίζει την εναλλαγή ύπνου- εγρήγορσης. Την ίδια ώρα προλαμβάνει και αντιμετωπίζει συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης, κάτι που σίγουρα βοηθά να κοιμάσαι καλύτερα, συνεπώς να έχεις και καλύτερη διάθεση. 

#5 Ενίσχυση μεταβολισμού και καύση λίπους

Η yoga καίει πολλές θερμίδες, εάν φυσικά επιλέξεις την hot yoga. Η ζέστη βοηθάει τους μυς και τους τένοντες να αποκτήσουν ελαστικότητα, κάτι που αποτρέπει τους τραυματισμούς και κάνει τις ασκήσεις πιο εύκολες. Κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος καίγονται έως και 1.000 θερμίδες, ενώ αποβάλλονται 1-2 λίτρα ιδρώτα. 

#6 Kαλύτερο κυκλοφοριακό

Aσκήσεις που εκτελούνται στο πάτωμα σε αναστραμμένη στάση (το σώμα στηρίζεται στο κεφάλι και τους ώμους) βοηθούν σημαντικά την καλή κυκλοφορία του αίματος, ενώ όσες περιλαμβάνουν τέντωμα του κορμού προς τα μπρος, αμβλύνουν τα συμπτώματα δυσπεψίας.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram