Αυτός είναι ο αυτοδίδακτος ζωγράφος από τη Χαλκίδα που κέρδισε Παγκόσμιο βραβείο

Δημοσιεύθηκε 12 Οκτωβρίου, 2022

Μεγάλη υπερηφάνια νιώσαμε όταν μάθαμε πως αυτοδίδακτος ζωγράφος απο την Χαλκίδα κέρδισε βραβείο σε Παγκόσμιο διαγωνισμό. Ο λόγος για τον Δημήτρη Τσεκούρα!

Ο Δημήτρης είναι ένας αυτοδίδακτος ζωγράφος από την πόλη μας, την Χαλκίδα που τα έργα του είναι τόσο λεπτομερή που με την πρώτη ματιά είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις αν πρόκειται για σχέδιο ή φωτογραφία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Δημήτρης μίλησε στο dinfo.gr για την ζωή του και τα έργα του

''Ονομάζομαι Δημήτρης Τσεκούρας. Οι φίλοι και γνωστοί με φωνάζουν Τάκη. Γεννήθηκα στο Βασιλικό Χαλκίδας το 1981 όπου και μεγάλωσα. Τα τελευταία 15 χρόνια ζω στην Νέα Αρτάκη Χαλκίδας.

Από μικρό παιδί μου άρεσε η ζωγραφική και το σχέδιο και το πως μπορείς να δημιουργήσεις μια ρεαλιστική εικόνα από την αρχή χρησιμοποιώντας μόνο τα μολύβια σου. Μου αρέσει να ζωγραφίζω τα όμορφα – κουρασμένα – παράξενα βλέμματα των ανθρώπων.

Τα τελευταία 8 χρόνια μελέτησα γνωστούς καλλιτέχνες το πως δουλεύουν και έκανα εξάσκηση αμέτρητες ώρες και με πολλά ξενύχτια πάνω στο χαρτί.

Επιβράβευση για αυτές τις ώρες δουλειάς και τα ξενύχτια ήταν η 2η θέση που έλαβα σε έναν παγκόσμιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό στις ΗΠΑ το 2018.

Χρησιμοποιώ μολύβια γραφίτη και κάρβουνο και πηγή έμπνευσης είναι ο Emanuele Dascanio.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram