Αυτή είναι η ιδανική ποσότητα καφέ που πρέπει να πίνουμε κάθε μέρα

Δημοσιεύθηκε 21 Φεβρουαρίου, 2022

Πόσα φλιτζάνια είναι ιδανικό να καταναλώνει κανείς τη μέρα και ποια είναι τα συνολικά οφέλη για την υγεία;

Αν δηλώνεις λάτρης του καφέ, οι επιστήμονες καταλήγουν πως κάνει καλό στην υγεία σου και τα καλά νέα είναι πως η κατανάλωσή του σε βοηθά να έχεις την απαραίτητη ενέργεια το πρωί αλλά και κατά τη διάρκεια μιας ακόμη απαιτητικής μέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, έχουν γίνει πολλές έρευνες σχετικά με το πόσους καφέδες πρέπει να πίνουμε ιδανικά μες στη μέρα για να έχουμε αρκετά οφέλη στην υγεία αλλά και στον εγκέφαλό μας. Σύμφωνα με την εκπαιδευόμενη ψυχίατρο του Harvard, Uma Maidoo, το καλύτερο είναι να πίνουμε τρεις καφέδες τη μέρα.

Γιατί όμως προτείνει τρία φλιτζάνια τη μέρα; Σύμφωνα με έρευνα που μελέτησε 676 ηλικιωμένους άνδρες για περίπου 10 χρόνια, διαπιστώθηκε ότι η κατανάλωση τριών καφέδων τη μέρα είχε σημαντικά οφέλη στις γνωστικές τους ικανότητες και κυρίως στη μνήμη.

Σύμφωνα με μία άλλη μεγαλύτερη έρευνα του Harvard με 208.501 συμμετέχοντες, διαπιστώθηκε ότι τα άτομα που έπιναν καφέ τρεις φορές τη μέρα, είχαν μεγαλύτερη μακροζωία ενώ όσοι δεν έπιναν καθόλου καφέ, ήταν πιο πιθανό να ζήσουν λιγότερα χρόνια.

Αυτό παρατηρείται γιατί όσοι πίνουν περισσότερο καφέ, κανονικό ή ντεκαφεϊνέ, έχουν χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας, γεγονός που μπορεί να σχετίζεται και με τα υψηλά ποσοστά αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονώδων ενώσεων που έχει ο καφές.

Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι ο καφές μπορεί να δρα προστατευτικά έναντι χρόνιων προβλημάτων υγείας, αποτρέπει από τα εγκεφαλικά επεισόδια ενώ προστατεύει και το συκώτι. Τα 3 φλιτζάνια καφέ την ημέρα έχουν σχετιστεί γενικά με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου ενώ αποδεικνύεται τελικά πως είναι «φάρμακο» και για τον εγκέφαλο.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram