Αυτές είναι οι τροφές που γερνάνε πρόωρα την επιδερμίδα σου

Δημοσιεύθηκε 9 Ιουλίου, 2022

Ανά τον κόσμο και στο πέρασμα του χρόνου, οι άνθρωποι έχουν δοκιμάσει -σχεδόν-τα πάντα για να σταματήσουν τη διαδικασία γήρανσης. Με τα χρόνια, οι ειδικοί έχουν συστήσει διάφορες μεθόδους αντιγήρανσης: Aπό την κατανάλωση περισσότερου νερού, την επαρκή ξεκούραση και την άσκηση, μέχρι τη μείωση κατανάλωσης αλκοόλ και τη χρήση ποικιλίας καλλυντικών με αντιγηραντικές ιδιότητες.

Ποιες είναι οι τροφές που γερνάνε πρόωρα την επιδερμίδα;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενώ οι παράγοντες που επηρεάζουν το πόσο νέοι μπορεί να φαινόμαστε, είναι πολλοί, υπάρχουν δύο κύριες συνήθειες στον τρόπο ζωής μας, που κάνουν τη μεγαλύτερη διαφορά όσον αφορά στο πόσες ρυτίδες και λεπτές γραμμές, μπορούμε να αναπτύξουμε.

«Υπάρχουν δύο κύριες αιτίες επιτάχυνσης της γήρανσης που εμφανίζονται στο δέρμα: Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία και τα τελικά προϊόντα προηγμένης γλυκοζυλίωσης (AGEs)», σύμφωνα με τη διατροφολόγο Trista Best.Τα AGEs σχηματίζονται ως αποτέλεσμα της ζάχαρης σε συνδυασμό με λίπος ή πρωτεΐνη. Αν και μπορούν να βρεθούν σε ποικιλία τροφίμων, υπάρχει μια συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμων στα οποία συγκεντρώνονται σε μεγάλο βαθμό.

«Τα προσυσκευασμένα αρτοσκευάσματα, ενσωματώνουν πλήρως αυτήν την περιγραφή των τροφίμων AGEs», συνεχίζει η Best. «Αυτές οι τροφές περιλαμβάνουν κέικ, γλυκά σνακ και λιχουδιές όπως ντόνατς. Ανεξάρτητα από το είδος τους, αυτός ο συνδυασμός λίπους, πρωτεΐνης και επεξεργασμένου υδατάνθρακα, αποτελούν μια διατροφική βόμβα, που επηρεάζει το σώμα τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά».

Οι τροφές που μας γερνάνε πρόωρα είναι γλυκιές
Οι ειδικοί έχουν συσχετίσει τη ζάχαρη και τη γήρανση πάνω από μια δεκαετία. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Clinics in Dermatology το 2010, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όσο περισσότερη ζάχαρη καταναλώνεις, τόσο πιο δύσκολη γίνεται η επανόρθωση της επιδερμίδας. Αυτή η αδυναμία επούλωσης του δέρματος, γίνεται ακόμη πιο δύσκολη, αν εκτίθεσαι στον ήλιο για πολλή ώρα, χωρίς αντιηλιακή προστασία

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram