Αντιγήρανση: Τα 7 θρεπτικά συστατικά που λειαίνουν τις ρυτίδες

Δημοσιεύθηκε 17 Δεκεμβρίου, 2021

Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρέπει να βεβαιωθείτε πως προσλαμβάνετε 7 συγκεκριμένα στοιχεία, είτε μέσω της διατροφής σας είτε με τη μορφή συμπληρωμάτων.

Η διατροφή αποτελεί έναν από τους πιο άμεσους τρόπους να προσθέσουμε χρόνια στη ζωή μας και να αφαιρέσουμε κάποια από την όψη του δέρματός μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εντάσσοντας θρεπτικά τρόφιμα στην καθημερινότητά μας, μπορούμε να εφοδιάσουμε τον οργανισμό μας με άφθονες βιταμίνες, φυτοχημικά και άλλα συστατικά, που ευεργετούν το δέρμα, την όψη, τα μαλλιά, αλλά και το σώμα νας.

Kολλαγόνο: Το κολλαγόνο είναι ένα δομικό συστατικό, που βοηθά το δέρμα να διατηρήσει την ελαστικότητα και σφριγηλότητά του. Καθώς δεν μπορούμε να το προσλάβουμε σχεδόν από καμία τροφή, ο μόνος τρόπος είναι τα συμπληρώματα διατροφής.

Μαγνήσιο: Το μαγνήσιο είναι σημαντικότατο στοιχείο της ανθρώπινης διατροφής και διευκολύνει την απορρόφηση του ασβεστίου και της βιταμίνης D.

Βιταμίνη Β1: Η βιταμίνη Β1 συμβάλλει στην απελευθέρωση ενέργειας μέσω της ρύθμισης του μεταβολισμού του λίπους, των υδατανθράκων και των πρωτεϊνών. Βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία των νεύρων και αυξάνει την πνευματική δραστηριότητα και τον μυϊκό τόνο.

iStock 953879106

Βιταμίνη Β2: Η βιταμίνη Β2 συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού, τη δημιουργία υγιούς δέρματος, νυχιών και μαλλιών. Επιπλέον, καταπραΰνει οιδήματα στο στόμα, τα χείλη, τη γλώσσα και βοηθά στην όραση.

Βιταμίνη Β5: Η βιταμίνη Β5 βοηθά στη ρύθμιση του μεταβολισμού και τη σύνθεση ορμονών, την ομαλή ανάπτυξη του σώματος και του κεντρικού νευρικού συστήματος. Επίσης, βοηθά στην καλή λειτουργία των επινεφριδίων και μετατρέπει τη ζάχαρη και το λίπος σε ενέργεια.


Βιταμίνη Β6: Η βιταμίνη Β6 συμβάλλει στη φυσιολογική ενεργειακή απόδοση του μεταβολισμού των αμινοξέων, των λιπών και των πρωτεϊνών. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κούρασης, ενώ είναι απαραίτητη για τη φυσιολογική λειτουργία του εγκεφάλου, του νευρικού και του μυϊκού συστήματος.

Πυρίτιο: Το πυρίτιο συμβάλλει στη δημιουργία πιο ελαστικού και σφριγηλού δέρματος, δυναμώνει τα μαλλιά και βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση των βιταμινών και των ιχνοστοιχείων που δέχεται ο ανθρώπινος οργανισμός.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram