Αιδηψός: Η μεγαλύτερη λουτρόπολη της Ελλάδας

Δημοσιεύθηκε 12 Ιουνίου, 2022

Στα λουτρά της Αιδηψού σύμφωνα με τη μυθολογία ανακτούσε τις δυνάμεις του ο Ηρακλής έπειτα από τους άθλους του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάνω από 80 θερμές πηγές πλούσιες σε μεταλλικά στοιχεία και ευεργετικές ιδιότητες, επιβλητικά κτήρια στο παραλιακό μέτωπο με εντυπωσιακά αρχιτεκτονικά στοιχεία των αρχών του 1900 αλλά και παραδοσιακές ταβέρνες και καφέ, οδηγούν τον επισκέπτη να απορροφήσει πλήρως την ενέργεια της πόλης και να ζήσει την εμπειρία ευεξίας μέσα από έναν αργόσυρτο, αναζωογονητικό ρυθμό.

Στην Αιδηψό η απόλαυση δεν έχει όριο! Στο Δημόσιο Υδροθεραπευτήριο με την μεγάλη κοινόχρηστη πισίνα και τα εξατομικευμένα λουτρά, η αίσθηση της χαλάρωσης αγγίζει το απόλυτο. Αρκετά από τα ξενοδοχεία της πόλης προσφέρουν υπηρεσίες spa αποκλειστικά βασισμένες στα ιαματικά νερά, ενώ οι φυσικές της πηγές θερμαίνουν την θάλασσα ολόκληρο το χρόνο.

Μέρος της... «ίασης» είναι και το ποδήλατο! Νοίκιασε ένα και περιηγήσου στην πόλη και τη γύρω περιοχή, τη Σπηλιά του Σύλλα -η ονομασία της οποίας προέρχεται από έναν Ρωμαίο Στρατηγό που επισκεπτόταν τις ιαματικές πηγές για να θεραπευτεί από την αρθρίτιδα- ή και τις λίγο πιο μακρινές παραλίες του Αγίου Νικολάου και του Πόρτο Πεύκου, που σίγουρα αξίζουν την προσοχή σου.

Έχοντας φιλοξενήσει σπουδαίες προσωπικότητες όπως η Μαρία Κάλλας και η Γκρέτα Γκάρμπο, η Αιδηψός βρίσκει τον τρόπο να κάνει και σένα μέρος της ιστορίας της...

Χορηγοί #PameChalkida
AD SECURITY NUMBER 1

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram