Έτσι θα αποκτήσετε υγιή, βελούδινα χείλη

Δημοσιεύθηκε 16 Μαρτίου, 2022

Τα τελευταία χρόνια, celebrities τύπου Kylie Jenner και  Kim Kardashian έκαναν μόδα τα αμφιβόλου αισθητικής υπερβολικά φουσκωμένα χείλη. Όμως ευτυχώς «μερικές τάσεις στην αισθητική δεν επιβιώνουν και η μεγάλη ποσότητα ενέσιμων στα χείλη δεν αποτελεί εξαίρεση», υποστηρίζουν οι βρετανοί πλαστικοί χειρουργοί.

Το αφύσικο δίνει τη θέση του στο φυσικό  κι εμείς «αγκαλιάζουμε» αυτό το χαρακτηριστικό μας, στηρίζοντας την ομορφιά του σε καλλυντικές συνθέσεις και χρήσιμες συμβουλές και όχι σε επεμβατικές θεραπείες. Παρακάτω ακολουθούν οι χρησιμότερες συμβουλές για να αναδείξουμε τα υγιή, βελούδινα χείλη μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-Υπάρχουν έτοιμα scrub που πωλούνται τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε

-Μετά το βούρτσισμα των δοντιών μπορούμε να  κάνουμε ένα πολύ απαλό μασάζ στα χείλη με την οδοντόβουρτσα. Όχι όμως συχνά, 1-2 φορά την εβδομάδα αρκούν.

-Με κάποιο δικό μας diy scrub που συνήθως αποτελείται από καστανή ζάχαρη και κάποιο έλαιο.

Ενυδάτωση & Προστασία

Μετά τον καθαρισμό και όποτε τα νιώθουμε να «τραβάνε» εφαρμόζουμε το κατάλληλο λιπ μπαλμ στο πάνω και κάτω χείλος, και στις γωνίες του στόματος. Αν εκτιθόμαστε στον ήλιο ή στα χιόνια επιλέγουμε ένα προϊόν με SPF. Τέλος, δεν παραλείπουμε να τα ενυδατώνουμε το βράδυ, πριν κοιμηθούμε. Ετσι θα τους χαρίσουμε έξτρα ενυδάτωση και αναπλαστική ικανότητα και θα ξυπνάμε κάθε πρωϊ  με απαλά, βελούδινα χείλη, έτοιμα για το κραγιόν.

Για έξτρα όγκο

Επιλέγουμε ένα διάφανο λιπ γκλος  που δίνει λάμψη και κάνει τα χείλη να φαίνονται πιο ζουμερά. Ωστόσο υπάρχουν και εξειδικευμένες συνθέσεις που διεγείρουν τη μικροκυκλοφορία κάνοντας τα χείλη να δείχνουν πιο φουσκωτά

Τι κάνουμε αν…

Τα χείλη μας είναι σκασμένα, ερεθισμένα και ξεφλουδίζουν εδώ και καιρό παρά το λιπ μπαλμ που βάζουμε.

Θεραπεία: Εφαρμόζουμε μία κρέμα ανάπλασης με centella asiatica σε παχύ στρώμα όλη την ημέρα για 20 περίπου ημέρες. Ετσι η περιοχή θα αναπλαστεί. Επίσης, θα διαπιστώσουμε αν έφταιγε το λιπ μπαλμ που χρησιμοποιούσαμε ή κάποια συνήθεια, π.χ. γλύφαμε τα χείλη μας.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram