Έκλειψη στον Σκορπιό στις 5/5 : Πως επηρεάζει το ζώδιό σου;

Δημοσιεύθηκε 4 Μαΐου, 2023

Στις 5 Μαΐου 2023, πραγματοποιείται έκλειψη Σελήνης στο ζώδιο του Σκορπιού, έμφαση θα δοθεί στις προσωπικές σχέσεις, στον τρόπο επιβίωσης, στον τρόπο σκέψης και διαχείρισης των συναισθημάτων και των καταστάσεων. Στον αισθηματικό τομέα δεν αποκλείεται να δοθεί οριστικό τέλος στις σχέσεις που δεν προσφέρουν ασφάλεια ικανοποίηση. Θα υπάρξουν συνειδητοποιήσεις και εξακριβώσεις, κάποιοι θα βρουν την εσωτερική δύναμη να απεγκλωβιστούν από τοξικές σχέσεις και γενικότερα από καταστάσεις που επιβαρύνουν την ψυχολογία. Όσοι διατηρούν μακροχρόνιο δεσμό και αντιμετωπίζουν προβλήματα θα βρουν τον τρόπο να διεισδύσουν συναισθηματικά στις καταστάσεις, να βρούνε λύσεις και να αλλάξουν τα αρνητικά δεδομένα.

Για τους ελεύθερους θα υπάρξει δυνατότητα νέας αρχής, ευνοϊκές θα είναι οι συνθήκες για καινούργιες γνωριμίες, θα ξεκινήσουν νέες σχέσεις. Τα συμπλέγματα και οι ψυχικοί κόμποι για να μπορέσουν να λυθούν θα πρέπει να γίνει μία βουτιά εκ βάθους στον εσωτερικό κόσμο, οι συνειδητοποιήσεις θα δώσουν την ώθηση να αναλυθούν τα συναισθήματα και να δοθούν απαντήσεις σε υπαρξιακά ερωτήματα. Θα υπάρξει δυνατότητα για αναγέννηση και ανανέωση, δεν αποκλείεται να διαφοροποιηθεί η οπτική, τα πράγματα θα αντιλαμβάνονται από μία καινούργια σκοπιά που θα δώσει το άνοιγμα για αλλαγή και απελευθέρωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΚΡΙΟΣ

Η Σεληνιακή έκλειψη στον Σκορπιό σας καλεί να οργανώσετε τις ενέργειές σας, να κινηθείτε μεθοδικά και να σκεφτείτε με στρατηγικό τρόπο. Μείνετε συγκεντρωμένοι στις βλέψεις σας είτε αυτές έχουν να κάνουν με οικονομικές υποθέσεις, είτε με ζητήματα που απαιτούν άμεση τακτοποίηση. Απαραίτητο θα είναι να εντοπίσετε ποιες σχέσεις και ποιες συνεργασίες μπορούν να καταλήξουν σε αποδοτικό αποτέλεσμα, θα χρειαστεί να πάρετε τη μεγάλη απόφαση να τερματίσετε συνεργασίες και δοσοληψίες που δεν σας συμφέρουν. Η οξυδέρκεια και η διαίσθησή σας θα σας βοηθήσουν να δώσετε λύσεις σε θέματα που σας αγχώνουν και σας δημιουργούν ανασφάλεια. Συνδυάστε ορθολογισμό με ευστροφία, θα μπορέσετε να αλλάξετε τα αρνητικά δεδομένα αυτό θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε και να βρείτε την εσωτερική σας ισορροπία. 

ΤΑΥΡΟΣ

Σε θέματα επαγγελματικής και οικονομικής φύσης καλείστε να πάρετε ουσιαστικές αποφάσεις. Στην περίπτωση που κατά τις προηγούμενες περιόδους οι επιλογές σας δεν είχαν συμφέρουσα κατάληξη τώρα θα πρέπει να οργανωθείτε και να σκεφτείτε πρακτικά. Κινηθείτε με δυναμικότητα για να μπορέσετε να απαλλαγείτε από συνεργασίες σχέσεις και συμφωνίες που δεν είχαν θετικό αποτέλεσμα. Τα συμβάντα θα σας βοηθήσουν να διαφοροποιήσετε τις συνθήκες και τις καταστάσεις, αυτό που πρέπει να κάνετε από τη δική σας πλευρά είναι να μείνετε συγκεντρωμένοι στους στόχους και στις επιθυμίες σας, να επιστρατεύσετε την εσωτερική σας δύναμη και να κινηθείτε όσο πιο μεθοδικά μπορείτε. Απαραίτητο θα είναι να συνδυάσετε συναίσθημα με λογική, θα χρειαστεί εσωτερική πειθαρχία. Στις περιπτώσεις που χρειάζεστε άμεσες λύσεις ο τρόπος σκέψης σας θα πρέπει να είναι αντικειμενικός και ρεαλιστικός, αποφύγετε τα βιαστικά συμπεράσματα, επικεντρωθείτε στα απτά γεγονότα. 

ΔΙΔΥΜΟΣ

Ευνοϊκές θα είναι συνθήκες για αλλαγές και διαφοροποιήσεις, δώστε έμφαση στις σχέσεις, στις συνεργασίες σας, και γενικότερα στις καταστάσεις που έχουν να κάνουν με την άμεση καθημερινότητά σας. Ο τρόπος σκέψης σας θα πρέπει να είναι θετικός και στρατηγικός, απαραίτητο θα είναι να αποβάλετε το άγχος και την εσωτερική πίεση. Για να καταφέρετε να αλλάξετε τα αρνητικά δεδομένα είτε αυτά έχουν να κάνουν με την επαγγελματική σας ζωή, είτε με τις προσωπικές σας σχέσεις, θα πρέπει να είστε σε θέση να αλλάξετε πρώτα τον τρόπο που αντιλαμβάνεστε τις καταστάσεις. Προσπαθήστε να τονωθείτε πνευματικά και σωματικά, ασχοληθείτε με την υγεία και τη διατροφή σας. Αν υπάρχουν προβλήματα και καταστάσεις που σας δημιουργούν άρνηση καλό θα είναι να αλλάξετε τη σκοπιά της αντίληψης σας, αυτό θα σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε, να διαπιστώσετε, και να χειριστείτε πιο δημιουργικά τις υποθέσεις σας. 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η Σεληνιακή έκλειψη στον Σκορπιό σας φέρνει συνειδητοποιήσεις διαπιστώσεις και αναστατώσεις, απαραίτητο θα είναι να καταφέρετε να χαλιναγωγήσετε τον εσωτερικό σας κόσμο. Προσοχή στις υπερβολές, στις εξάρσεις, στα βιαστικά συμπεράσματα και στις απογοητεύσεις, για να μπορέσετε να αξιοποιήσετε τις ευκαιρίες θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε και να εξακριβώσετε τι ακριβώς είναι αυτό που αναζητάτε. Αν είστε μπερδεμένοι συναισθηματικά δεν θα καταφέρετε να αλλάξετε τα αρνητικά δεδομένα και τις καταστάσεις ή σχέσεις που σας δυσανασχετούν. Θα χρειαστεί να εισχωρήσετε στον εσωτερικό σας κόσμο, να δώσετε απαντήσεις στα εσωτερικά και υπαρξιακά σας ερωτήματα. Τόσο σε θέματα οικονομικής φύσης όσο και σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την προσωπική σας ζωή, τα ηνία θα βρίσκονται στα δικά σας χέρια, το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από τον τρόπο σκέψης και δράσης σας.

ΛΕΩΝ

Οικογενειακές σχέσεις και υποθέσεις θα σας απασχολήσουν, δεν αποκλείεται να υπάρξουν δυσκολίες στην επικοινωνία και στην κατανόηση. Για να μπορέσετε να κλείσετε ανοιχτές αρνητικές υποθέσεις, να δώσετε λύσεις και να ισορροπήσετε τις σχέσεις σας, θα πρέπει να μπείτε στη διαδικασία να κατανοήσετε και τα συναισθήματα των τρίτων. Ο απόλυτος και κάθετος τρόπος σκέψης δεν θα σας βοηθήσει να ξεκαθαρίσετε τα αρνητικά ζητήματα και να βάλετε τάξη στον εσωτερικό σας κόσμο. Για να μην υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα στις σχέσεις σας θα πρέπει από την πλευρά σας να σκεφτείτε με τρόπο συμβιβαστικό, ίσως χρειαστεί να κάνετε κάποιες θυσίες ή υποχωρήσεις. Δώστε έμφαση στις υποθέσεις που έχουν να κάνουν με τις καθημερινές σας επαφές, θα υπάρξουν εμπόδια, από τη δική σας πλευρά θα χρειαστεί προσπάθεια για να ισορροπήσετε τις καταστάσεις. 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η έκλειψη Σελήνης στον Σκορπιό σας καλεί να δώσετε έμφαση στον τρόπο που θα επικοινωνήσετε, στις συζητήσεις σας προσπαθήστε να μιλήσετε με σαφήνεια, αποφύγετε τα μπερδεμένα λόγια και τις υπεκφυγές. Προσοχή στις παρεξηγήσεις, ελλοχεύει κίνδυνος κάποιοι να παραποιήσουν τις έννοιες και τα μηνύματα που θέλετε να αφήσετε. Ενδεχομένως να νιώσετε πως δεν μπορούν να σας κατανοήσουν, δυσκολίες θα υπάρξουν στο θέμα της συνεννόησης και της συναισθηματικής αποδοχής. Δώστε έμφαση στις κοινωνικές σχέσεις και επαφές, θα υπάρξει δυνατότητα για καινούργιες γνωριμίες, ωστόσο η εξέλιξη των επαφών θα εξαρτηθεί από τη δική σας διάθεση. Στις περιπτώσεις που υπάρχουν τοξικές σχέσεις, κοινωνικές ή φιλικές, θα έχετε τη δυνατότητα να δώσετε ένα οριστικό τέλος, το θέμα είναι να μπορέσετε να ξεκαθαρίσετε τι αναζητάτε και τι είναι αυτό που πραγματικά έχετε ανάγκη κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο.

ΖΥΓΟΣ

Επικεντρωθείτε σε θέματα που έχουν να κάνουν με οικονομικές υποθέσεις, χρηματικές συναλλαγές, τακτοποίηση λογαριασμών. Προσοχή στο άγχος και στην ανασφάλεια, καλό θα είναι να μην δώσετε έκταση στα απογοητευτικά συμβάντα. Θα υπάρξουν δυσκολίες στην διεκπεραίωση, ωστόσο αν κινηθείτε μεθοδικά θα μπορέσετε να τακτοποιήσετε υποθέσεις που σας στρεσάρουν. Η χρονική στιγμή δεν είναι κατάλληλη για ρίσκα και νέα εγχειρήματα, επικεντρωθείτε στις συνεργασίες που ήδη υπάρχουν, προσπαθήστε να τις βελτιώσετε, βάλτε στόχο να προστατεύσετε τα ήδη κεκτημένα. Καλό θα είναι να αποφύγετε περιττές αγορές, ελλοχεύει κίνδυνος για σπατάλες. Θα πρέπει να δώσετε έμφαση στην οικονομική διαχείριση, ίσως να γίνουν λάθη στον τρόπο που θα χειριστείτε τα έσοδα σας. Ο τρόπος σκέψης σας θα πρέπει να είναι επενδυτικός, προσοχή σε ενέργειες αβέβαιης κατάληξης.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Υπαρξιακά ζητήματα θα σας απασχολήσουν, η Σεληνιακή έκλειψη στο ζώδιό σας θα φέρει στη μνήμη σας παρελθοντικές καταστάσεις που θα χρειαστεί να τις αποβάλετε από το μυαλό σας για να μπορέσετε να συνεχίσετε με περισσότερη αισιοδοξία. Συμπλέγματα και ψυχικοί κόμποι ενδεχομένως να κάνουν την εμφάνισή τους, απαραίτητο θα είναι να εισχωρήσετε στο βάθος του εσωτερικού σας κόσμου, να δώσετε απαντήσεις, να λύσετε ψυχολογικά ζητήματα που σας προβληματίζουν. Δεν θα πρέπει να δώσετε έκταση στον αρνητικό τρόπο σκέψης και στην απογοήτευση, εντοπίστε τη θετική πλευρά των καταστάσεων και προσπαθήστε να μείνετε επικεντρωμένοι σε αυτήν. Αξιοποιήστε την οξυδέρκεια και τη διαίσθηση σας, θα έχετε τη δυνατότητα να βρείτε λύσεις στα θέματα που σας δυσκολεύουν, ωστόσο απαραίτητο θα είναι να ξεκαθαρίσετε με τον εαυτό σας τι αναζητάτε, τι χρειάζεστε, και τι είναι αυτό που θα σας βοηθήσει να βελτιωθείτε.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η Σεληνιακή έκλειψη στον Σκορπιό σας καλεί να αναλύσετε σε συναισθηματικό επίπεδο τις καταστάσεις και τις σχέσεις που σας δημιουργούν προβλήματα ή που δεν σας δίνουν την ικανοποίηση που επιθυμείτε. Ο τρόπος σκέψης σας θα πρέπει να είναι αντικειμενικός και ρεαλιστικός, αν οι βλέψεις σας δεν είναι εφικτές θα πρέπει να βρείτε τη δύναμη να τις διαφοροποιήσετε, ουσιαστικά θα πρέπει να αφήσετε πίσω σας οτιδήποτε έχει αποδειχτεί ότι πλέον δεν είναι πραγματοποιήσιμο. Δώστε έμφαση στις σχέσεις στις συνεργασίες, προσπαθήστε να ομαλοποιήσετε τις καταστάσεις, να βελτιώσετε τις επαφές και να επικεντρωθείτε στην πρακτική πλευρά. Δυσκολίες θα υπάρξουν στο θέμα της συνεννόησης και της αποδοχής, από την πλευρά σας θα πρέπει να κάνετε το βήμα να κατανοήσετε τους άλλους και να σεβαστείτε τις απόψεις τους. 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

 Έμφαση θα πρέπει να δώσετε στις σχέσεις, στις συζητήσεις, στον τρόπο επικοινωνίας. Για να μπορέσετε να συνεννοηθείτε θα πρέπει από τη δική σας πλευρά να αποφύγετε το πείσμα, την έπαρση, την ισχυρογνωμοσύνη και τον εγωκεντρισμό. Απαραίτητο θα είναι να είστε σε θέση να βάλετε λίγο νερό στο κρασί σας, η πεισματική εναντίωση και ο κάθετος τρόπος σκέψης δεν θα σας βοηθήσουν να προχωρήσετε στις συζητήσεις και στις συνεργασίες σας. Η χρονική στιγμή δεν είναι κατάλληλη για ρίσκα και νέες πρωτοβουλίες, η συμβουλή είναι να προσπαθήσετε να προστατέψετε τα ήδη κεκτημένα αποφεύγοντας τις αβέβαιες καταστάσεις.  Αν από τη δική σας πλευρά δεν έχετε διάθεση για υποχωρήσεις και συμβιβασμούς θα βρεθείτε αντιμέτωποι με αρνητικές καταστάσεις που η αδιαλλαξία δεν θα βοηθήσει να λυθούν ή να ξεπεραστούν.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Σε θέματα επαγγελματικής και οικονομικής φύσης θα υπάρξουν ανοίγματα, ωστόσο το θετικό αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο αποφασιστικά και άμεσα θα καταφέρετε να κινηθείτε. Δώστε έμφαση στις συνεργασίες και στις εργασιακές σχέσεις, καλό θα είναι να αποφύγετε την ισχυρογνωμοσύνη, την ανταγωνιστική διάθεση και τις παρασκηνιακές ενέργειες. Ελλοχεύει κίνδυνος για παρεξηγήσεις, εάν δεν καταφέρετε στις συζητήσεις σας να μιλήσετε με σαφήνεια ενδεχομένως κάποιοι να παρανοήσουν τις κουβέντες σας. Σε ένα γενικό επίπεδο θα υπάρξουν συνειδητοποιήσεις που θα σας βοηθήσουν να διαφοροποιήσετε τις ανάγκες και τις βλέψεις σας, ουσιαστικά θα καταφέρετε να εντοπίσετε τι σας συμφέρει, τι χρειάζεστε, και τι είναι αυτό που θα σας βγάλει από την στασιμότητα. 

ΙΧΘΕΙΣ

Η Σεληνιακή έκλειψη στον Σκορπιό σας καλεί να οργανώσετε τα βήματά σας, να κινηθείτε συντονισμένα και να ακολουθήσετε έναν στρατηγικό τρόπο σκέψης. Ενδεχομένως να υπάρξουν δυσκολίες και εμπόδια σε υποθέσεις που έχουν να κάνουν με ταξίδια, μετακινήσεις, οικονομικές συναλλαγές. Η χρονική στιγμή δεν είναι κατάλληλη για δεσμεύσεις είτε αυτές έχουν να κάνουν με συμβόλαια, είτε με υποσχέσεις που έχουν αντίκτυπο σε παρόν και μέλλον. Ανάγκη σας θα είναι να κινηθείτε ανεξάρτητα και αυτόβουλα, θα θα θελήσετε να βγείτε από τις ασφυκτικές συνθήκες, ωστόσο το θετικό αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο μεθοδικά θα κινηθείτε. Αποφύγετε τις σπασμωδικές ενέργειες, τις βιαστικές αποφάσεις και τα συναισθηματικά ξεσπάσματα, αναγκαίο θα είναι να ισορροπήσετε ψυχολογικά.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram